Mâncarea care îți aduce liniștea

mic dejun1

loading...

Un studiu efectuat de specialiști a arătat că hrana plină de grăsimi ne potențează negativismul, stările de panică și aplecarea spre ceartă, pe când o dietă săracă în cartofi prăjiți și friptură împănată are influență pozitivă asupra stării noastre de spirit, făcându-ne să privim mai cu seninătate problemele de zi cu zi.

Puterea mesei de dimineață

Pentru a demonstra această teorie, specialiștii au împărțit voluntarii în două grupuri. Primului grup i s-a oferit un mic dejun de la fast-food, iar celui de-al doilea, unul din cereale integrale și lapte degresat. Apoi, ambelor grupuri li s-a oferit spre vizionare un filmuleț ce înfățișa o situație neplăcută. Cei care mâncaseră hamburgeri au reacționat violent, s-au pierdut cu firea, iar subiecții care luaseră micul dejun sănătos au privit cu mai multă detașare povestea de pe ecran. Rezultatul acestui studiu a fost conceperea unui meniu zilnic ideal pentru ca tensiunea arterială să se mențină în limite normale, sistemul imunitar să nu fie afectat, iar starea de spirit să fie una preponderent optimistă. Adoptă-l mai ales în perioadele din viață cu program încărcat, examene, proiecte de finalizat, interviuri pentru găsirea unei slujbe sau probleme de familie!

Mic dejun natural.

Dimineața, poți mânca cereale cu o ceașcă de lapte degresat, iar o linguriță cu miere îți va da o stare psihică bună.

Prânz japonez.

Asiaticii sunt răbdători și meticuloși pentru că-i ajută și dieta bogată în pește și orez. Ia exemplu de la ei și introdu peștele proaspăt, fiert sau marinat (nu prăjit!), în meniul zilelor pe care le prevezi aducătoare de stres. La felul întâi, alege o supă-cremă de legume sățioasă și săracă în calorii.

Gustarea de după-amiază.

Un fruct (oricare îți place) îți va da energie și optimism.

Cină verde.

În seara ce urmează unei zile grele, o salată de rucola ( sau frunze de păpădie de-a noastră) cu roșii ori un sote de spanac te vor detensiona și te vor pregăti pentru un somn lin. Pentru dressing, folosește o lingură cu ulei extra-virgin de măsline, sucul de la o lămâie și puțină sare.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *