Un aperitiv delicios. Pastă de hering afumat
Simplu, rapid, delicios și sănătos. Orice alt cuvânt este inutil pentru a descrie acest minunat preparat.
Ingrediente și cantități:
1 pește hering afumat
100 g margarină
1 ceapă roșie
1 legătură mărar verde tocat
1 lingură zeamă de lămâie
1 lingură capere
felii de pâine neagră prăjite
Mod de preparare:
Heringul afumat se desprinde de pe șira spinării, se îndepărtează pielea, iar carnea se pune într-un castron și se zdrobește cât mai mărunt.
Ceapa roșie se curăță, se spală și se toacă foarte mărunt, apoi se pune în același castron, împreună cu mărarul verde tocat fin și zeama de lămâie; compoziția se amestecă.
Margarina, ținută o oră la temperatura camerei, se pune într-un bol și se alifiază bine cu o lingură de lemn.
Peste margarina alifiată se adaugă, lingură cu lingură, amestecul de pește și ceapa, până se înglobează întreaga cantitate.
Preparatul se ține în frigider minimum 2 ore, apoi se ung cu el feliile de pâine neagră prăjite, iar deasupra se presară capere tocate mărunt.
Sugestie:
Acest preparat se poate pregăti și în cuva unui robot. În compoziția pastei se pot adăuga câteva măsline negre sau verzi, tocate mărunt.
Notă:
Mărarul are 43 kcal/100 g și este recomandat de nutriționiști, întrucât este o sursă de minerale și vitamine, în special de vitamina C.
Sursa foto: jurnalul.ro