E Postul Paștelui. Îți recomandăm un preparat delicios: Pastă de măsline cu susan

masline

loading...

Ingrediente și cantități (pentru 4 porții):

250 g măsline fără sâmburi

2 linguri ulei de măsline extravirgin

100 g margarină vegetală

100 g pesmet alb

2 căței de usturoi

100 g semințe de susan

pâine prăjită

sare

Mod de preparare:

Măslinele fără sâmburi se pun în cuva unui robot de bucătărie împreună cu uleiul de măsline și se mixează 1 minut.

În cuva robotului se adaugă margarina, usturoiul tăiat mărunt și pesmetul. Totul se mixează până se obține o pastă fină, care se pune la rece minimum 2 ore.

Semințele de susan se pun într-o tigaie și se prăjesc 2-3 minute la foc mediu.

Pasta de măsline se unge pe felii de pâine prăjită, se presară cu semințele de susan prăjite, după care se servește.

Sugestie:

Usturoiul poate fi înlocuit cu o ceapă mică, iar semințele de susan pot fi înlocuite cu semințe de floarea-soarelui sau dovleac, prăjite și zdrobite.

Notă:

Alături de fructele oleaginoase și de cereale, unele semințe reprezintă o sursă importantă de proteine, de vitamine (B și E), minerale (magneziu) și fibre alimentare. Uleiul de susan conține circa 80% grăsimi nesaturate, consumul semințelor fiind benefic pentru reducerea nivelului de colesterol.

Sursa: Preparate de post… puțin altfel

Sursa foto: retete-mancare.com

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *