E Postul Paștelui. Îți recomandăm un preparat delicios: Pastă de măsline cu susan
Ingrediente și cantități (pentru 4 porții):
250 g măsline fără sâmburi
2 linguri ulei de măsline extravirgin
100 g margarină vegetală
100 g pesmet alb
2 căței de usturoi
100 g semințe de susan
pâine prăjită
sare
Mod de preparare:
Măslinele fără sâmburi se pun în cuva unui robot de bucătărie împreună cu uleiul de măsline și se mixează 1 minut.
În cuva robotului se adaugă margarina, usturoiul tăiat mărunt și pesmetul. Totul se mixează până se obține o pastă fină, care se pune la rece minimum 2 ore.
Semințele de susan se pun într-o tigaie și se prăjesc 2-3 minute la foc mediu.
Pasta de măsline se unge pe felii de pâine prăjită, se presară cu semințele de susan prăjite, după care se servește.
Sugestie:
Usturoiul poate fi înlocuit cu o ceapă mică, iar semințele de susan pot fi înlocuite cu semințe de floarea-soarelui sau dovleac, prăjite și zdrobite.
Notă:
Alături de fructele oleaginoase și de cereale, unele semințe reprezintă o sursă importantă de proteine, de vitamine (B și E), minerale (magneziu) și fibre alimentare. Uleiul de susan conține circa 80% grăsimi nesaturate, consumul semințelor fiind benefic pentru reducerea nivelului de colesterol.
Sursa: Preparate de post… puțin altfel
Sursa foto: retete-mancare.com