Smoothie de dovleac cu scorțișoară, un antioxidant cu gust teribil de bun
Din dovleacul copt se obține un smoothie delicios, cu o aromă bogată, pregnantă, pusă perfect în valoare de sucul acid de citrice și de scorțișoara fierbinte, picantă. Imaginează-ți plăcinta de dovleac metamorfozată într-un smoothie, ca să îți faci o vagă idee cu privire la gustul acestei delicatese dulci și irezistibile.
Ingrediente necesare (pentru 2-3 pahare)
1 dovleac mic, de circa 600 g
o jumătate de linguriță de scorțișoară
3 lămâi mari
1 grapefruit
4 linguri de zahăr brun
cuburi de gheață
Mod de preparare:
Taie dovleacul în două, scoate semințele și taie miezul bucăți.
Curăță miezul de coajă, apoi fierbe-l în apă sau la aburi 10-15 minute, până ce se înmoaie. Scurge bine și lasă-l la răcit.
Pune dovleacul răcit în blender sau în robotul de bucătărie și adaugă scorțișoara măcinată.
Stoarce lămâile și grapefruitul, toarnă sucul peste dovleac, apoi adaugă zahărul.
Ingredientele se amestecă până se omogenizează bine. Dacă este necesar, poți opri aparatul, pentru a încorpora compoziția depusă pe pereții bolului.
Pune câteva cuburi de gheață în două sau trei pahare largi, peste care toarnă smoothie-ul. Servește pe loc.
Sursa: Revista Sucuri din legume
Sursa foto: gourmandelle.com