Produsele cosmetice și ingredientele ce le compun. Dicționarul frumuseții

cosmetice

loading...

Este important să știi cum acționează produsele pentru a le folosi mai eficient. Nu orice supersubstanță face minuni pentru oricine, ci doar dacă ai nevoie de ea cu adevărat. Așa că îți explicăm cele mai importante ingrediente ale frumuseții și tu alegi când și cum să le folosești.

Acid hialuronic

Este un element prezent în mod natural în corpul nostru, cu beneficii notabile pentru articulații și epidermă, asigurând hidratarea și susținând aspectul plin, cu volum, al pielii tinere. În cosmetică este folosit în creme, pentru a oferi o hidratare de lungă durată, dar și pentru injectări cu efect de umplere a ridurilor. Pe măsură ce îmbătrânim, hidratarea din piele scade și apar ridurile, din acest motiv, acidul hialuronic joacă un rol important în reducerea lor. Un gram de acid hialuronic atrage și menține 1000 ml de apă!

Botox

Este o toxină extrasă din bacteriile care cauzează botulismul, de aici și numele. Această toxină provoacă o paralizie ușoară, temporară a mușchilor. Injecțiile cu botox duc la detensionarea mușchilor și la reducerea ridurilor pentru o perioadă de 3-6 luni. Practic, mușchiul nu se mai poate contracta, ceea ce face ca ridurile să se relaxeze. Se injectează o cantitate foarte mică, nu este dăunătoare și se folosește doar în jumătatea superioară a feței (pe frunte, în jurul ochilor). Mai poate fi folosit pentru a trata transpirația severă, dar nu are nicio legătură cu volumul buzelor sau feselor.

Colagen

Este una dintre cele mai abundente proteine din organism și se regăsește în piele, unghii, păr, în țesutul conjunctiv și organele vitale. Colagenul asigură un suport pielii, iar pe măsură ce îmbătrânim și pierdem această substanță, pielea devine mai subțire, iar ridurile se accentuează. Introducerea lui în cremele de îngrijire asigură structura pielii și, prin urmare, fermitatea ei, reducând ridurile.

Retinol

Este un derivat, o formă mai blândă a vitaminei A, o vitamină esențială pentru sănătatea pielii. Retinolul mărește procesul regenerării celulare, stimulează producția de colagen și determină o exfoliere ușoară a pielii. Toate aceste acțiuni au ca rezultat o piele mai fină, mai netedă și mai luminoasă. Chiar dacă aduce atât de multe beneficii, retinolul sensibilizează pielea în fața razelor solare, din acest motiv cremele ce-l conțin trebuie folosite doar seara, iar pe timpul zilei este necesară o cremă de protecție solară.

Peeling

Este un mod de exfoliere a pielii, dar mai profund decât exfolierea cu particule abrazive. Peeling-ul este chimic sau enzimatic, respectiv cel făcut în cabinetele cosmetice prin folosirea substanțelor chimice, extrem de agresiv și cel de bază de plante sau fructe, delicat, în care enzimele dizolvă celulele moarte de pe suprafața pielii, porii sunt curățați și liniile fine șterse.

Primer

Este un fard-cremă ce se aplică înainte de fondul de ten sau fardul de ochi, pentru a le fixa mai bine. Acest primer (de față sau de ochi) formează o peliculă fină pe suprafața pielii, netezind ridurile și micșorând porii. Machiajul se aplică uniform, durează mai mult, iar aspectul tenului este întinerit.

Serum

Este un fluid pentru piele pe bază de ingrediente active. Formulele conțin molecule mult mai mici decât cele ale cremelor, ceea ce face să se absoarbă mai rapid și profund în piele. Serum-urile sunt niște tratamente concentrate, foarte eficiente, care se aplică înaintea cremelor de zi și noapte.

Top Coat

În traducere, haina de deasupra, este un lac de unghii incolor, care se aplică peste oja colorată pentru a-i asigura mai multă rezistență, dar și un plus de luciu.

Sursa: Revista Sănătatea de azi

Sursa foto: hl-display.com

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *