Detoxifierea organismului cu ajutorul verdețurilor

verdeata

loading...

Leurda, urzica, pătrunjelul, spanacul și ștevia umplu tarabele în această perioadă și sunt un bun prilej să cureți organismul de toxine, oferindu-i totodată o porție de energie și bună dispoziție. Iată cum să procedezi!

Efectele exceselor

Supraalimentarea afectează organismul în numeroase privințe îl forțează și îl obosește, iar acesta nu mai are energie nici să asimileze nutrienții, nici să te mențină vioaie. Mâncarea grasă și combinațiile periculoase pot declanșa tulburări digestive precum balonare, arsuri la stomac, constipație, diaree, dar și probleme severe ca pancreatitele, ulcerele, hemoragiile digestive, colicile biliare sau crizele de hipertensiune. De asemenea, deloc de neglijat, mâncatul peste măsură aduce kilograme în plus, care se lasă cu greu înlăturate.

Virtuți curative antitoxine

După un răsfăț culinar la care participă chiar și cei cu probleme cronice, organismul are nevoie de o gură de aer proaspăt.

Verdețurile sunt sinonime cu prospețimea fizică și mentală grație vitaminelor și mineralelor cu care sunt înzestrate. O cură cu verdețuri purifică sângele, scade colesterolul, reglează tensiunea arterială, îmbunătățește funcția hepatică și bila leneșă, combate anemia, înnoiește țesuturile, echilibrează flora intestinală și te scapă de constipație, este depurativă și diuretică (vindecă rinichii), tratează viermii intestinali și infecțiile bacteriene, curăță eficient colonul, susține imunitatea și grăbește vindecarea rănilor de tot felul, are acțiune antimicrobiană și antiinflamatoare (ameliorează durerile din artrită, reumatism), contribuie la absorbția calciului (previn osteoporoza), stimulează sistemul nervos, combate anxietatea, depresia și conferă un tonus excelent.

Unul dintre principalele avantaje ale curei este că poți mânca pe săturate, fără să te îngrași. Dimpotrivă, chiar reușești să scapi de excesul ponderal, într-un timp relativ scurt.

Meniu pe 4 zile:

Mic dejun

Ziua 1: 1 pahar de ceai călduț de pătrunjel verde

Ziua 2: 1 pahar suc limpede de spanac, măr și zeamă de lămâie

Ziua 3: 1 pahar smoothie de spanac, pătrunjel, măr și morcov

Ziua 4: 1 porție de omletă cu leurdă

Prânz

Ziua 1: supă-cremă de urzici

Ziua 2: pate de verdețuri (pătrunjel, mărar, ulei de măsline, caju, usturoi verde, zeamă de lămâie) servit cu crudități

Ziua 3: mâncare de ștevie înăbușită

Ziua 4: 1 felie de plăcintă cu spanac și salată verde

Cină

Ziua 1: orez cu leurdă și mazăre verde

Ziua 2: borș de urzici și salată caldă de spanac, ceapă verde, untișor

Ziua 3: mâncare de spanac cu ceapă și usturoi verde

Ziua 4: 1 felie de sufleu de urzici

Sursa: Revista Sănătatea de azi

Sursa foto: ele.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *