Îți îndrepți părul cu placa? Patru sfaturi utile pentru a nu-ți deteriora podoaba capilară

placa par

  • Cu cât firul este mai subţire, cu atât temperatura plăcii trebuie să fie mai mică. Spre exemplu, dacă la un fir gros poţi folosi placa la 200 grade Celsius, la un păr blond sau roşcat temperatura ar trebui să fie de 160-180 de grade. Nu insista pe vârfuri pentru că se vor toci şi vei ajunge să te tunzi mai des.
  • Placa se foloseşte doar pe păr uscat, niciodată ud, iar înainte trebuie aplicate produse de protecţie împotriva căldurii. Acestea sigilează lungimea firului, ca o manta protectoare. Oricum, nu e recomandat să îţi întinzi părul mai des de o dată pe lună, iar în paralel e bine să foloseşti tratamente şi măşti pentru refacerea structurii firului.
  • Razele UV nu sunt deloc prietenele părului tău, mai ales dacă îl îndrepti cu placa destul de des. Foloseşte produse de îngrijire cu protecţie împotriva ultravioletelor, când ştii că vei petrece destul de mult timp în aer liber.
  • Dacă vrei să previi un dezastru de styling când îţi îndrepţi părul, ai grijă să nu ţii nicio şuviţă pe suprafaţa plăcii mai mult de 3-4 secunde. Acest truc este foarte important pentru menţinerea strălucirii părului tău, aşa că treci mai departe, chiar dacă ţi se pare că secţiunea de păr nu s-a îndreptat suficient. Şi nu folosi placa de două ori pe aceeaşi şuviţă, niciodată!
loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *