Câteva sfaturi pentru o cură de slăbire reușită

fata bea suc

loading...

Sucuri de legume sau fructe? Ce alegem atunci cand vrem sa slabim? Ultima „moda” in materie de diete este sa consumam sucuri atunci cand vrem sa scapam sa kilogramele in plus.

Fie pentru cei bolnavi, fie pentru cei sanatosi, o detoxifiere este benefica in ambele cazuri. Pe primii ii ajuta sa isi recapete starea de sanatate mai rapid, pe ceilalti ii ajuta sa isi curete organismul de substante nocive intrate in organism prin dieta – se pot include aici hormoni, pesticide, metale grele, parabeni, organisme modificate genetic sau chiar coloranti si conservanti, potrivit portalului perfecte.ro

Decizia de a slabi este luata de cele mai multe ori in ultima instanta, cand schimbarile sunt vizibile cu ochiul liber. Din lipsa de informare si manifestare a „efectului de turma”, majoritatea persoanelor aflate in aceasta situatie se indreapta spre raftul cu fructe si mai putin spre cel cu legume, cazand din nou in plasa… de zahar! Afla de ce este mai bine sa bei suc de legume decat smoothie-uri de fructe in randurile de mai jos de la dr. Horatiu Albu, specialist in nutritia ortomoleculara si master in biologia moleculara a cancerului.

Fructele contin un anumit tip de zahar, numit fructoza. Desigur, sunt o varianta excelenta de inlocuire a dulciurilor, pentru ca spre deosebire de zaharoza, fructoza se absoarbe mai lent in sange si are eliberare treptata de energie, facand mai usor de controlat glicemia. Fructele cu gust dulce, precum ciresele sau piersicile contin mai mult zahar decat cele cu gust astringent cum ar fi lamaia.

 „Consumul de suc de fructe bogate in zahar poate creste foarte usor glicemia, iar in momentul in care organismul uman primeste o cantitate mai mare de glucoza, aceasta va fi depozitata in ficat si muschi de unde este eliberata si consumata mai tarziu, atunci cand organismul are nevoie de energie. Lipsa fibrelor din sucurile de fructe deregleaza nivelul de zahar din sange. Pe de alta parte, cercetarile nutritionale au demonstrat faptul ca 3 portii de fructe zilnic ne feresc de diabet, insa consumul zilnic a unui pahar de suc de fructe creste riscul de diabet cu 24%. Fructele sunt foarte bune in alimentatie, insa oamenii trebuie sa fie constienti de formele ascunse de zahar, si asa consumat in exces de catre populatia Romaniei. Numai un roman consuma anual 30 kg de zahar. 75% din zaharuri se regasesc in fructe, iar in legume in proportie de numai 25%. Desigur, vorbim de variantele neprocesate. De aceea, in curele de slabire sunt mult mai adecvate sucurile de legume, decat cele de fructe”, declara Dr. Horatiu Albu.

Specialistii in nutritie recomanda o perioada de adaptare de 7-10 zile, timp in care alimente precum carnea, ouale, laptele vor fi eliminate din alimentatie progresiv. Urmeaza, apoi, cura de sucuri de legume propriu-zisa, caz in care se va renunta la alimente preparate termic precum si la branzeturile fermentate. Sucurile sunt elementele de baza fiind usor de asimilat si antrenand o energie minimala pentru digestie. Principalul efect este axat pe trei directii principale: detoxifiere, vindecare si refacere, astfel ca dupa aceasta cura corpul va fi mai curat pe interior, tesuturile inflamate isi vor reveni prin actiunea naturala a enzimelor din sucuri si se va instala refacerea celulara.

5 sucuri care te ajuta sa slabesti rapid

Sucul de iarba de grau – clorofila din iarba de grau are capacitatea de a ajunge in tesuturi pe care le poate reinnoi. Aceasta neutralizeaza toxinele din corp si detoxifica ficatul. In plus, contrabalanseaza nivelul zaharului in sange.

Sucul de legume – datorita cantitatii mici de zahar continut de legume, sucul acestora este un excelent accelerator de slabire. In plus, antioxidantii din structura lor si fibrele ajuta procesul de digestie si ajuta la pierderea kilogramelor in plus.

Sucul de sfecla rosie – regleaza cu succes oscilatiile de tensiune si detoxifica ficatul. Pe langa acest lucru, stimuleaza sistemul imunitar si incurajeaza productia de globule rosii. Greu de grezut, dar sfecla rosie creste rezistenta musculaturii in caz de efort fizic intens.

Sucul de ananas – se recomanda in combaterea obezitatii si vindecarea anemiei, ananasul fiind bogat in apa si vitamine A,B, C si E, dar si fosfor, mangan, iod, fier, calciu.

Sucul de morcovi – principal efect in reducerea colesterolului, intarirea imunitatii si prevenirea bolilor de inima. Totodata, vindeca cicatricile si detoxifica ficatul. Vitamina K din morcovi ajuta la fixarea calciului in oase.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *