Vrei să slăbești fără să ții dietă?

fata-la-masa

loading...

Europenii se îngraşă, în medie, cu un kilogram în perioada sărbătorilor, aşa că, cel mai probabil, mulţi vor începe anul nou încercând să slăbească. Huffington Post a publicat  sfaturi pentru pierdere în greutate, fără diete, fără detoxifiere, fără restricţii calorice.

1.Inlocuiește mâncărurile albe cu cele brune

Pastele albe, orezul alb și pâinea albă asigură foarte puțini nutrienți și sunt transformate foarte rapid în zahăr. Astfel îți va fi foame în continuare și, mai rău, vei avea poftă de dulciuri.

2. Nu te feri de grăsimi

Există grăsimi bune și grăsimi rele. Cele bune sunt esențiale pentru funcționarea organismului și sprijină procesul de slăbire, cum sunt , spre exemplu, grăsimile pe care le conțin carnea de pește, avocado, sau nucile și alunele. Grăsimile rele, pe de altă parte, ar trebui evitate. Exemplele includ grăsimile trans, care se găsesc în biscuiți, prăjituri și produse coapte.

3. Mănâncă cinci sau șase mese pe zi

Experții recomandă să mâncați trei mese importante și două sau trei gustări sănătoase în fiecare zi. Astfel, îți vei asigura nivelul optim de nutrienți și de energie și îți vei ține foamea sub control. Alege gustări neprocesate, cu un conținut scăzut de zahăr, cum sunt alunele, humusul, morcovii, sau țelina.

4. Mănâncă proteine la fiecare masă și gustare

Proteinele sunt esențiale pentru creșterea și repararea organismului. Totodată, acestea vor ține foamea la distanță pentru mai mult timp, astfel ca vei fi mai puțin tentat să mănânci produse nesănătoase între mese. Experții recomandă să mănânci pui sau pește bogat în proteine, alune sau nuci la fiecare masă ori gustare.

5. Somnul

Când suntem obosiți mâncăm mai mult și încercăm să ne recăpătăm energia instant cu ajutorul cofeinei sau a alimentelor dulci sau grase. Încercaţi să vă culcaţi mai devreme şi să vă rezolvaţi problemele legate de somn, dacă există. Somnul este foarte important nu numai pentru slăbit, ci şi pentru sănătate, în general.

6. Ţineţi stresul sub control

Stresul modifică echilibrul hormonal, încetineşte metabolismul şi face organismul să depoziteze mai multă grăsime, în special în partea de mijloc a corpului. Stresul are acelaşi impact asupra organismului ca şi zahărul, vă face să poftiţi la alimente nepotrivite, în special la gustări foarte sărate, grase, sau dulciuri. Relaxaţi-vă la masă, mâncaţi încet şi acordaţi meselor prioritatea pe care o merită. Nu citiţi, nu vă uitaţi la televizor şi nu lucraţi la computer în timp ce mâncaţi.

7. Consumaţi stimulente cu moderaţie

Ideal ar fi să evitaţi cafeaua sau ceaiul negru, dar dacă aveţi nevoie de astfel de stimulente, experţii recomandă să nu beţi mai mult de o cană pe zi, de preferat nu pe stomacul gol. Băuturile ca ceaiul negru, cafeaua sau cola sunt căutate pentru surplusul de energie pe care îl conferă, dar au de fapt un efect opus celui căutat. Ele asigură, într-adevăr, o creştere a nivelului zahărului şi, implicit energie, care e urmată însă de o „cădere”, o perioadă în care veţi fi mai obosiţi decât eraţi iniţial, ceea ce vă va face să beţi o a doua cană.

8. Exerciţiile fizice

Exerciţiile sunt foarte importante pentru starea generală de sănătate, pentru energie, dar şi pentru menţinerea siluetei. Începeţi uşor dacă nu sunteţi o persoană activă. Plimbaţi-vă în parc, urcaţi pe scări în loc să luaţi liftul, sau coborâţi din autobuz cu o staţie înainte să ajungeţi la destinaţie şi continuaţi drumul pe jos, pentru început.

9. Nu săriţi mesele

Organismul are nevoie constant de „combustibil” ca să funcţioneze. Dacă săriţi mesele, nivelurile de zahăr şi de enrgie vor scădea, astfel că veţi fi tentaţi să mâncaţi mai mult, în special dulciuri, sau să beţi cafea sau ceai negru pentru a vă pune pe picioare.

10. Renunţaţi la număratul caloriilor

Bazaţi-vă pe ce vă cere corpul, în loc să număraţi caloriile, spun experţii de la British Association for Applied Nutrition and Nutritional Therapy. Asociaţia Britanică pentru Nutriţie Aplicată şi Terapie Nutriţională recomandă să mâncaţi încet şi să vă opriţi atunci când nu vă mai e foame. Porţiile nu ar trebui să fie mai mari decât palmele, pentru că stomacul are aproximativ dimensiunile unui pumn.

Sursa: Mediafax.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *