Dulcele copilăriei – turtă dulce
Ingrediente:
pentru aluat: – 125 g miere
– 200 g zahăr
– un plic zahăr vanilinat
– 150 g unt sau margarină
– patru linguri lapte
– o linguriță esență de migdale
– o linguriță scorțișoară măcinată
– 400 g făină
– 100 g amidon din porumb
– două linguri cacao
– un plic praf de copt
pentru glazură: – două plicuri cu glazură cu gust de lămâie
Mod de preparare:
- Pentru aluat se amestecă într-un vas pe bain-marine untul sau margarina cu zahărul, zahărul vanilinat, mierea și laptele până când se dizolvă zahărul, după care se lasă la răcit.
- În compoziția aproape răcită se adaugă esența de migdale și scorțișoara,amestecând cu mixerul la viteză maximă. Treptat sau adaugă făina amestecată cu amidonul, praful de copt și cacao. Aluatul astfel obținut se întinde pe suprafața de lucru și se frământă până se omogenizează. Dacă este lipicios, se pune într-o folie alimentară și se dă la frigider.
- Pe planșeta de lucru se presară făină, se întinde o foaie subțire și se decupează turtele cu ajutorul unor forme. Se așează în tava tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 10-15 minute.
- Când sunt gata, se lasă la răcit.
- Se prepară glazura de lămâie, conform instrucțiunilor de pe plic și, cu ajutorul unui șpriț sau a unei pungi tăiate la colț, se ornează turtele după imaginația fiecăruia.