Fructe sățioase și sănătoase care te ajută să slăbești

oleaginoase

loading...

Daca în acest an ti-ai propus sa slabesti, manânca sanatos si include în dieta oleaginoasele. Numeroase cercetari au demonstrat ca acestea previn îngrasarea odata cu înaintea în vârsta datorita acizilor grasi mononesaturati pe care-i confera.

Fructele oleaginoase ca nucile, migdalele, fisticul, caju-ul usureaza procesul de slabire numai daca sunt consumate cu moderatie. Ideal ar fi sa le alegi pe cele în coaja pentru a nu ceda tentatiei de a mânca o cantitate prea mare. Desprinderea cojilor de fistic este si o activitate care te destreseaza, un atu în perioada mai grea de la începutul unui regim de slabit sau în primele zile în care vrei sa-ti impui un nou stil de viata si o dieta sanatoasa. Evita-le pe cele trase în sare, ciocolata sau caramelizate care îti aduc kilograme în plus si opteaza pentru cele crude pe care le poti coace putin daca doresti.

Nuci

Îti ofera acizi grasi precum Omega-3 care-ti protejeaza inima si reduc nivelul trigliceridelor. Daca nu manânci prea des peste, daca tii post sau esti vegetarian, nucile sunt cea mai buna sursa de Omega-3. Au în compozitie si antioxidanti, fitonutrienti, melatonina, care pastreaza un ciclu al somnului normal. Când esti la dieta, poti sa manânci nuci, dar nu în cantitate prea mare. Adauga o mâna de nuci în salate de legume sau peste iaurtul cu cereale integrale de dimineata. Aceeasi cantitate e indicate si la gustari.

Migdale

O migdala ar putea fi comparata cu o pilula de slabit, chiar daca este bogata în grasimi, pentru ca acestea sunt, de fapt, grasimi bune. O portie de migdale echivaleaza cu cât ar intra în causul palmei si taie pofta de mâncare exagerata, inclusiv pe cea de dulciuri. Daca manânci frecvent migdale, ai un risc mai mic sa suferi de boli de inima. Cel mai bine ar fi sa le manânci înainte de a face gimnastica sau de a merge la sala de sport, pentru ca stimuleaza arderile de grasimi în timp ce faci miscare.

Fistic

Au un aport caloric scazut, dar sunt bogate în protein, fibre, potasiu, grasimi mononesaturate care diminueaza nivelul de colesterol rau. Potrivit unui studiu recent, persoanele care au mâncat fistic mai des au slabit mai usor sau si-au mentinut silueta, au rezolvat problema colesterolului marit, si-au normalizat tensiunea arterial si au avut de suferit mai rar din cauza unor inflamatii.

Sfat

Alege fisticul nesarat, în coaja, pentru a nu risca sa manânci o cantitate prea mare.

Caju

Poate avea gust de unt, însa caju-ul este mai degraba o sursa de fier, zinc, esential pentru pastrarea imunitatii si magneziu, recomandat pentru îmbunatatirea capacitatii de memorare. Un alt motiv sa manânci caju la gustarile de peste zi este acela ca mentine senzatia de satietate, ceea ce alunga nevoia de a mânca dulciuri, produse de patiserie sau fast-food între mese.

Extrapont

Caju-ul sporeste capacitatea corpului de asimila vitaminele A si D.

Sursa: clicksanatate.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *