Ciorbiță vitaminizantă cu salată și praz

ciorba

loading...

Rețeta propusă astăzi este benefică pentru organism datorită proprietăților vitaminizante ale ingredientelor din care se prepară. Ciorbița poate fi consumată tot timpul anului, dar specialiștii culinari o recomandă  în perioada de post.

Ingrediente folosite:

4 salate

4 fire de praz

4 fire de ceapă verde

2 morcovi

 4 cartofi

2 linguri orez

2 linguri ulei

Mărar și leuștean tocat

Sare, piper

2 litri apă

Mod de preparare (simplu și rapid):

Prazul  și ceapa se taie inele și se călesc puțin. Morcovul se rade și se pune peste praz.

Cartofii se taie cuburi și se pun în vas cu orezul la foc mic 1-2 minute. Se adaugă apa caldă și se lasă un clocot. Se adaugă frunzele de salată rupte bucăți mai mici și se lasă la fiert 10 minute.

Leușteanul și mărarul tocat se adaugă după ce se ia oala de pe foc.

Se poate acri cu zeamă de lămâie.                    Foto: sagatimromaneste.net

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *