Ciorbiță vitaminizantă cu salată și praz
Rețeta propusă astăzi este benefică pentru organism datorită proprietăților vitaminizante ale ingredientelor din care se prepară. Ciorbița poate fi consumată tot timpul anului, dar specialiștii culinari o recomandă în perioada de post.
Ingrediente folosite:
4 salate
4 fire de praz
4 fire de ceapă verde
2 morcovi
4 cartofi
2 linguri orez
2 linguri ulei
Mărar și leuștean tocat
Sare, piper
2 litri apă
Mod de preparare (simplu și rapid):
Prazul și ceapa se taie inele și se călesc puțin. Morcovul se rade și se pune peste praz.
Cartofii se taie cuburi și se pun în vas cu orezul la foc mic 1-2 minute. Se adaugă apa caldă și se lasă un clocot. Se adaugă frunzele de salată rupte bucăți mai mici și se lasă la fiert 10 minute.
Leușteanul și mărarul tocat se adaugă după ce se ia oala de pe foc.
Se poate acri cu zeamă de lămâie. Foto: sagatimromaneste.net