Nu neglija sexul. Beneficiile lui sunt incredibile

sex

loading...

Viața sexuală activă și mulțumitoare creează o stare de echilibru interior  și de împlinire, crește mult toleranța, îmbunătățește comunicarea.

Persoanele care au o viață sexuală activă  au tensiunea arterială mai scăzută  și un nivel mai redus de stres.  Studiile demonstrează că cei cu o viață sexual activă sunt mai calmi și mai mulțumiți de ei înșiși. După orgasm, corpul și mintea sunt mai relaxate, grijile zilnice sunt date uitării. De asemenea, somnul e mai odihnitor și după somn ești mai plin de viață.

O migrenă este un motiv în plus pentru a te apropia de partenerul tău: unul din beneficiile sexului este și faptul că acționează ca și analgezic.  Oxitocina, hormonul afectivității, este secretată în timpul sexului, facilitând orgasmul și eliberarea endrofinelor, care acționează similar morfinei. Nivelul crescut de oxitocina ajută la calmarea durerilor.

Ține răceala deoparte! O viață sexuală sănătoasă diminuează riscul de îmbolnăviri, prin creșterea nivelului de anticorpi imunoglobină A, care te ferește de viroze respiratorii și de diferite infecții.

În urma unui studiu recent, cercetătorii britanici au demonstrat  că sexul cel puțin o dată pe săptămână scade cu 50 de procente riscul apariției atacului de cord.

Ai auzit, desigur, de exercițiile Kegel! Ele te ajută să simți mai multă plăcere în timpul actului sexual, deoarece  practicarea lor întăresc mușchii pelvieni, așa orgasmele sunt mai profunde. Încearcă!

Sexul te menține în formă! O partidă de sex de 30 de minute iți arde peste 150 de calorii. Desigur, poziția contează mult, unele poziții antrenând anumite grupe de mușchi și putând echivala cu un mic antrenament la sala de sport.
Conform cercetătorilor australieni,  ejaculările frecvente,  mai ales în jurul vârstei de 20 de  ani, scad riscul de cancer de prostată. Aceștia au observat că tinerii care fac sex de cinci ori pe săptămână prezintă un risc cu o treime mai scăzut de a face boala. Alte studii arată  că riscul scade și în cazul bărbaților de peste 35 de ani, dacă au peste 21 de ejaculări lunar.

Sursa foto: argumentpress.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *