Calorii minime, plăcere maximă. Savurează budinca de conopidă
Ești la dietă și nu mai ai idei de preparate care te ajută să-ți atingi scopul? Încearcă această rețetă foarte ușoară, rapidă și cu costuri reduse.
Ingrediente necesare:
1 kg conopidă
100 g brânză de vaci
100 ml iaurt dietetic
4 albușuri
2 linguri pesmet graham
1 lingură ulei măsline
Sare, piper
Conopida se spală bine, se desface buchețele și se pune la fiert în apă cu sare 15-20 minute, apoi se scurge și se pasează cu furculița. Se adaugă brânza de vaci, iaurtul, sarea și piperul.
Albușurile se bat spumă și se încorporează în compoziție.
Se unge un vas termorezistent cu ulei, se presară 1 lingură de pesmet și se toarnă budinca de conopidă.
Se presară cealaltă lingură de pesmet și se coace 25-30 minute în cuptorul preîncălzit.
Se poate servi cu o linguriță de smântână.