Detoxifiere cu ajutorul plantelor

detox

loading...

În perioada postului, datorită consumului de produse vegetale, are loc și o detoxifiere  a organismului. Pentru aceasta, poți apela și la cura cu argilă sau la cea cu pătrunjel.

Dacă îți dorești un regim ceva mai intens de eliminare a toxinelor, poți alege o cură pe bază de fructe  și legume proaspete. Medicii nu  recomandă curele drastice în care se consumă un singur fruct, deoarece favorizează apariția unor carențe nutritive.

În mod natural, corpul elimină toxinele prin intestine, plamâni, ficat, glandele sudoripare, dar stilul de viață nesănătos sau unele medicamente pot favoriza acumularea de toxine. Acestea pot afecta sănătatea, fiind indicată curățarea organismului cel puțin de două ori pe an.

Indiferent de metoda de detoxifiere aleasă, plantele sunt un aliat. Poți alege acele plante care au acțiune benefică asupra rinichilor, ficatului, intestinelor.

Ceaiurile diuretice și depurative contribuie la eliminarea deșeurilor,  ceaiul de păpădie și de urzică  fiind cele mai indicate. Sunt recomandate și frunzele de mesteacăn, socul, coada calului, ciuboțica cucului, albăstrelele și trei frați pătați preparate sub formă de infuzie, o cană, de trei ori pe zi.

Ceaiul de ciulinul laptelui, consumat de trei ori pe zi, ajută la detoxifierea ficatului, iar fructele de ienupăr sunt un adevărat dezinfectant renal.

Ceaiul verde, pe lângă proprietățile antioxidante, este și un excelent diuretic și detoxifiant. Stimulează metabolismul și favorizează procesul de digestie, fiind recomandat și în curele de slăbire. Se consumă maxim 3 căni pe zi.

Infuziile de merișor și de gălbenele au, și ele, rezultate bune  în procesul de eliminare a toxinelor.

Constipația favorizează acumularea de toxine, fiind indicate plantele cu efect laxativ, cum este crușinul, volbura, mușețelul și păpădia, consumat cu o jumătate de oră înaintea meselor de trei ori pe zi. O combinație purgativă de poate obține dintr-un amestec de pudră de lemn dulce și scoarță de crușin (trei grame sunt suficiente).

Pentru bune rezultate, în cura de detoxifiere nu se recomandă consumul de carne grasă, prăjeli, dulciuri, maioneză, alcool, alimentele conservate sau afumate, zahărul sau cafeaua.

Sursa:  Sănătate;   Sursa foto: culturismfitness.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *