Slăbește și detoxifică în același timp. Dieta cu orez

orez

loading...

Dieta cu orez, cunoscută și ca dieta cu boabe de orez ajută și la detoxifierea organismului. Dieta cu orez (și de detoxifiere a organismului) este formată în mare parte din două etape:

Etapa 1 – în această fază, dieta cu orez este alcătuită majoritar din orez și fructe.

Etapa 2 – această etapă încorporează legume alături de fructe și orez. Puteți consuma și de mai multe ori pe săptămână.

Este recomandat a se evita sarea pe toată perioada dietei. Conform părerii experților, se recomandă numai o jumătate de gram de sare pe zi pentru buna funcționare a organismului nostru. Cu toate acestea, în general un om consumă cam 4-5 grame pe zi, ceea ce înseamnă de 8-10 ori mai mult decât cantitatea optimă necesară. Excesul de sare din organism poate conduce la hipertensiune sau probleme cu rinichii.

Dieta cu boabe de orez este foarte utilă și în detoxifierea corpului deoarece ne ajută să eliminăm excesul de apă și toxinele din mâncare sau din mediul înconjurător.

Cura de slăbire cu orez este cunoscută și cu numele Kempner și a fost creată în anul 1903 de Walter Kempner din Germania. Dieta concepută de acesta limitează consumul de sare și alimentele ce conțin sodiu pentru că se consideră că acesta stimulează apetitul. Această dietă este menită nu numai pentru persoanele care vor să slăbească, ci și pentru cei care suferă de hipertensiune arterială, diabet, s.a. sau vor să elimine în mor rapid toxinele.

Aveți voie: orez, fasole, fructe, legume, pește.

Nu aveți voie: sare și alimentele care nu sunt incluse în lista de mai sus.

Cum procedați: Fierbeți 250 g orez (de preferat orez brun) fără sare. Împărțiți orezul în porții medii (maxim 5 porții) pe care le veți consuma pe parcursul zilei ori de câte ori vă este foame. Puteți lua gustări din fructe crude (nu compot sau în alte forme).

Cele mai multe forme de orez sunt sărace în proprietăți nutritive. Orezul brun este cea mai recomandată alegere fie că doriți să aveți o dietă sănătoasă, fie că doriți detoxifierea organismului. Dieta cu orez promovează și consumul de fructe, legume și zarzavaturi, ceea ce înseamnă că veți aduce organismului dvs. un aport optim de minerale, vitamine și fibre.

Puteți respecta regimul atât cât puteți și vă simțiți bine din punctul de vedere al sănătății.

Detoxifiere și slăbire / Etapa 1: (prima săptămână) :: O zi pe săptămână:: Mic Dejun: orez fiert; 2 fructe / Prânz: orez fiert; 2 fructe / Cină: orez fiert, 2 fructe :: Meniu Lacto-Vegetarian :: 6 zile pe săptămână:: Mic Dejun: orez fiert; un produs lactat dietetic / Gustare: 1 fruct; / Prânz: orez fiert; 1 fructe; 3 legume / Cină: orez fiert, 1 fructe, 3 legume

Pierdere în greutate / Etapa 2 (cât considerați necesar) :: O zi pe săptămână :: Mic Dejun: orez fiert; 2 fructe / Prânz: orez fiert; 2 fructe / Cină: orez fiert; pește / :: Meniu Lacto-Vegetarian:: 5 zile pe săptămână :: Mic Dejun: orez fiert; un produs lactat dietetic / Gustare: 1 fruct; / Prânz: orez fiert; 1 fruct; 3 legume / Cină: orez fiert; 1 fruct; 3 legume :: Meniu Vegetarian Plus:: O zi pe săptămână :: Mic Dejun: orez fiert; 1 fruct / Prânz: orez fiert; 1 fruct; 3 legume / Cină: orez fiert; 1 fruct; 3 legume și ceva cu proteine

Fructele recomandate sunt merele verzi pentru că au un conținu scăzut de calorii și carbohidrați.

Legumele pot fi gătite la aburi sau la grătar. Dacă vă simțiți rău în timpul acestei cure de slăbire, consultați medicul.

Alegeți variante de orez fără calorii

Este atât de ușor să slăbim gătind cu alimente fără calorii! Toate rețetele clasice de orez (orezul cu lapte, cu legume, cu fructe de mare, cu piept de pui, simplu ori cu condimente) pot fi pregătite simplu, dar fără calorii cu orez dietetic.

100 gr de orez konjac au numai 6,4 calorii și zero carbohidrați. În plus, orezul konjac are multe fibre care dau sațietate. Orezul este foarte versatil, după ce îl clătim în mai multe ape nu mai are niciun miros sau gust și preia aromele legumelor, fructelor, sosurilor sau ingredientelor cu care este pregătit. Puteți face și paella sau budincă delicioasă la desert.

Avantajul major dat de produsele din konjac (paste, orez, tăiței) este acela că sunt foarte bogate în fibre și țin de foame pe termen îndelungat.

Sursa: prodieta

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *