Dieta cu vanilie, o îmbinare a gustului minunat cu eficiența pierderii kilogramelor

dieta2

loading...

Vanilia este una dintre cele mai îndrăgite mirodenii din lume. Ți-ai putea imagina cât de tristă ar fi viața fără înghețata de vanilie, fără gogoșile tolănite prin zahăr vanilat, fără tartele, eclerele, prăjiturile, torturile și cornulețele umplute cu vanilie? Probabil că nu. Dar vanilia nu este doar o mirodenie bună de pus în dulciurile pline de calorii, ci și o mirodenie excelentă pentru pierderea kilogramelor suplimentare.

Chiar dacă nu te-ai gândit până acum să apelezi la vanilie pentru a le veni de hac acelor kilograme care îți strică silueta, iată că de azi o vei privi cu alți ochi. Dieta cu vanilie nu este o dietă în adevăratul sens al cuvântului, ci un mod original și eficient prin care poți folosi vanilia pentru a slăbi.

Aromoterapia cu vanilie îți taie pofta de mâncare

Una dintre cele mai eficiente modalități de a folosi vanilia pentru a slăbi este aromoterapia. Mirosul delicat și dulceag al vaniliei acționează asupra unei zone din creier direct asociată cu emoția și starea de bine. Astfel, odată ce miroși vanilia îți scazi ușor, ușor nivelul de stres și nu mai simți nevoia sa mănânci necontrolat.
De asemenea, mirosul dulceag de vanilie îți taie pofta de mâncare, transmițând creierului faptul că ți-ai potolit pofta de dulce și că nu simți nevoia să consumi alimente pline de carbohidrați inutili.
Fie că ești la birou, fie că ești acasă, încearcă să ai întotdeauna la îndemână odorizante cu aromă de vanilie, parfumuri cu aromă de vanilie, lumânări cu aromă de vanilie sau chiar ulei esențial de vanilie. De fiecare dată când ți se face foame pe fond de stres sau de plictiseală, inspiră mirosul de vanilie și vei vedea ca vei face față cu brio tentațiilor.

Masaje cu loțiune și gel de duș de vanilie

Loțiunile de corp cu vanilie sunt excelente pentru tonifierea și sculptarea corpului. Chiar dacă nu vei pierde prea multe kilograme, îți vei modela silueta și o vei face în cel mai plăcut mod posibil.
Alege o loțiune de corp cu aromă de vanilie și maseaz-o pe picioare, posterior, abdomen și brațe în fiecare seară, după duș. De asemenea, spală-ți gentil pielea cu un gel de duș cu aromă de vanilie. Mirosul plăcut te va înviora, iar mișcările circulare vor îmbunătăți circulația sângelui, pentru ca celulita să se estompeze, iar pielea să capete mai multă fermitate.

Smoothie-uri cu vanilie

Smoothie-urile cu vanilie sunt sățioase și conțin foarte puține calorii. Astfel, sunt numai bune de consumat fie în locul gustărilor clasice, fie atunci când simți că te roade stomacul. Pentru un smoothie delicios cu vanilie, care te ajută să slăbești armonios, ai nevoie de:
– 1 lingură pudră proteică cu aromă de vanilie
– 1/2 linguriță extract de vanilie
– 1/2 cană iaurt cu aromă de vanilie
– 150 ml lapte de migdale cu aromă de vanilie
– cuburi de gheață
O băutură aromată, dulceagă, ideală de consumat în zilele toride de vară, când vrei sa arăți senzațional.

Esență de vanilie în loc de zahăr

Nu în ultimul rând, pentru a slăbi cu vanilie, poți opta pentru prepararea în casă a unei adevărate esențe de vanilie. Cele din comerț pot fi bune, dar proveniența lor este discutabilă. Prin urmare, cel mai bine este să-ți pregătești singura esență de vanilie din batoane de vanilie și alcool (vodka sau rom).
Esența de vanilie poate fi folosită pentru a da un gust mai plăcut ceaiurilor și prăjiturilor. Practic, esența te determină să folosești o cantitate mai mică de zahăr și, deci, să scazi numărul de calorii la finalul zilei.

Sursa: lifestyle.bzi.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *