Dieta cu calorii negative. Arzi, zilnic, mai multe calorii decât conțin alimentele consumate

detox

loading...

Dieta cu calorii negative se bazeaza pe faptul ca, daca mananci alimente cu o valoare calorica aproape de zero, bilantul iese negativ, pentru ca organismul tau va fi determinat sa arda mai multe calorii decat contin acestea, totul datorita efectului termic al alimentelor.

Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi in aceasta dieta:

• In primul rand, fa-ti o lista lunga cu asemenea alimente. Acestea sunt foarte bogate in fibre si apa, ceea ce te va face sa te simti plina, insa numarul foarte mic de calorii isi va spune cuvantul. Iar, din moment ce ai nevoie de cantitati mari, este indicat sa le diversifici, pentru a nu te plictisi. Noi iti propunem urmatoare lista:

Ca fructe: mere, merisoare, grapefruit, lamai, portocale, mandarine, mango, ananas, capsune, zmeura, mure.

Ca legume: sparanghel, sfecla, broccoli, varza, morcovi, conopida, telina, ardei iuti, castraveti, andive, usturoi, fasole verde, ceapa, salata verde, papaya, ridichii si spanac.

• La micul-dejun, care este cea mai important masa a zilei, pregateste-ti un bol mare cu salata de fructe sau un smoothie. De altfel, fructele sunt un mic dejun foarte sanatos si energizant.
• Pentru pranz, pregateste-ti o supa: fierbe cateva legume din lista ta, dar nu uita sa incluzi multa ceapa, varza si telina. Poti servi doar zeama si legumele separat, sa le mananci impreuna sau sa le prepari supa-crema la blender.
• La cina, prepara o salata mare de legume, pe care poti sa o asezonezi cu otet si cu condimente. Este indicat sa o savurezi alaturi de o portie de piept de pui, de curcan sau de peste slab, la gratar, intrucat dieta cu calorii negative este mult prea saraca in proteine.
• In ceea ce priveste gustarile dintre mese, poti oricand sa mananci fructe si legume proaspete, din lista facuta de tine, sau sa bei cate un smoothie.
• In perioada in care tii dieta cu calorii negative, ia suplimente de calciu, deoarece produsele lactate nu sunt incluse in planul acesteia. Calciul este foarte important pentru organism, iar in perioadele in care vrem sa slabim, nu doar ne fereste de pericole, dar ne si ajuta.

In lipsa unor dovezi stiintifice clare, dieta cu calorii negative este doar o dieta hipocalorica, dar foarte bogata in nutrienti, vitamine si apa. In plus, daca adaugi pe lista ta niste proteine, suplimente de calciu si activitate fizica, ai obtinut o reteta de slabire foarte rapida si sanatoasa.

Sursa: divahair.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *