Știi câte calorii trebuie să consumi zilnic în funcție de vârsta pe care o ai?

corp femeie

loading...

Cand vine vorba despre atingerea greutatii ideale si mentinerea acesteia, unul dintre principiile general acceptate este respectarea aportului de calorii, conform caruia femeile ar trebui sa consume circa 2.000 de calorii, iar barbatii circa 2.500 de calorii in fiecare zi. Recentele cercetari din domeniul nutritiei arata ca aceste estimari sunt corecte, cu mentiunea ca aportul de calorii pe care trebuie sa il consumam zilnic variaza de la o persoana la alta atat in functie de sex, cat si in functie de varsta.

Cercetarea de fata a fost facuta de Nathan Yau, statistician in cadrul Departamentului de Sanatate si Servicii Umane din SUA, care a analizat datele colectate de departament de-a lungul timpului in functie de criteriul de varsta si stilul de viata al fiecarei persoane, pentru a afla care este aportul potrivit de calorii ce ar trebui consumat zilnic pentru fiecare caz in parte. Iata care sunt concluziile acestei cercetari, conform independent.co.uk:
1. Femeile cu un stil de viata sedentar
Acestea ar trebui sa consume circa 1.800 de calorii pe zi, daca fac parte din categoria de varsta 25-30 de ani. Incepand cu varsta de 30 de ani numarul de calorii zilnice ar trebui sa scada treptat, ajungand pana la 1.600 de calorii la varsta de 50 de ani.
2. Femeile active
In cazul femeilor cu un stil de viata activ, consumul de calorii poate varia de la 2.400 pe zi, pentru cele cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, si 2.000 de calorii in cazul persoanelor trecute de 60 de ani.
3. Barbati sedentari
In randul barbatilor cu un stil de viata sedentar, aportul caloric variaza de la 2.400, la barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, pana la 2.000 de calorii, in cazul acelora care au peste 60 de ani.
4. Barbati activi
In cazul barbatilor cu un stil de viata activ, numarul caloriilor scade de la 3.000 la varsta de 20 de ani, la 2.600 la varsta de 60 de ani.
Cu toate acestea, nutritionistii sunt de parere ca in loc sa se concentreze in mod exclusiv asupra numarului de calorii consumate pe durata unei zile, cei care doresc sa isi mentina greutatea ideala ar trebui sa faca sport frecvent, sa aiba un regim alimentar echilibrat si variat, si sa consume zilnic minim 2 litri de apa.

Sursa: bzi.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *