Ce trebuie să știi despre combinația care te vindecă de boli

miere-si-scortisoara

loading...

Este cunoscut faptul că mierea de albine are efecte benefice asupra sănătăţii. Însă, în combinație cu scorțișoara, mierea poate trata foarte multe afecțiuni, concluzionează cercetătorii canadieni.

Calităţile mierii, ca medicament, dar şi ca aliment, sunt cunoscute încă din Antichitate, când era denumită şi “hrana vie”. Mierea se asimilează uşor, putând fi consumată şi de diabetici, dacă nu se depăşeşte o cantitate rezonabilă. Se asimilează uşor, iar cele 435 de substanţe active pe care le conţine ajută la reglarea funcţiilor organismului.

Scorţişoara, în afară de faptul că este unul din cele mai bine vândute condimente din lume, are proprietăţi terapeutice, ea fiind folosită de mii de ani pentru tratarea diverselor boli – remediu împotriva frigului; a extremităţilor reci, a crampelor musculare, a durerilor cauzate de răceală sau gripă, a durerilor de articulaţii, a indigestiei.

Răceala şi gripa – simptomele acestor boli pot fi tratate cu un amestec de o lingură de miere caldă cu un sfert de linguriţă de scorţişoară pisată. Tratamentul se face timp de trei zile şi ajută la ameliorarea tusei. Mierea cu scorţişoară, consumate zilnic, întăresc sistemul imunitar, prevenind răceala şi gripa.

Tulburări cardiovasculare – amestecul de miere şi scorţişoară reduce colesterolul, în acest mod prevenind riscul producerii unui atac de cord. În plus, înlătură tahicardia cauzată de diverse afecţiuni sau stări psihice. De asemenea, amestecul reduce riscul producerii de hemoragii pentru că întăreşte organele, muşchii şi ţesuturile.

Indigestie – dacă ştii că mergi la o petrecere şi vei mânca mult şi indigest, ia înainte de a pleca de acasă două linguri de miere pe care ai presărat praf de scorţişoară. Digestia va fi uşoară, iar aciditatea de după va fi sigur înlăturată.

Sursa: jurnalul.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *