Top 100 alimente fără calorii
Daca va place sa mancati, dar in acelasi timp incercati sa pierdeti din greutate, veti dori sa stiti care sunt aceste alimente fara calorii, dar in special sanatoase. Nu limitati prea mult numarul caloriilor, pentru ca poate incetini metabolismul si sta in calea dorintei de a pierde in greutate. In plus, este important sa aveti o dieta echilibrata si sa nu apelati la un regim drastic.
1. Afine – normalizeaza glicemia si au calorii negative
2. Agar – este un gel extras dintr-o alga sub forma de pulbere Ajuns in organism, absoarbe lichidele si isi mareste volumul, captand grasimile si zaharurile Nu e digerat de organism, ci eliminat cu tot cu grasimi si zaharuri Cantitatea optima este de 3 g pe zi Se poate folosi la supe si sosuri
3. Alge marine – contin multe fibre
4. Ananas – contine enzime care dizolva grasimile
5. Anason – degreseaza organismul
6. Andive – au calorii negative, stimuleaza secretia biliara
7. Anghinare – diuretic, scade colesterolul
8. Ardei iute – intensifica metabolismul
9. Avocado – are proteine vegetale usor digerabile
10. Broccoli – are calorii negative
11. Busuioc – degreseaza organismul, are calorii negative
12. Caise – laxative, ajuta digestia
13. Cardamonul – este un condiment traditional arab numit si „hell” Cateva seminte luate inainte de masa cu 10 minute, stimuleaza digestia, iar puse in cafea neutralizeaza toxicitatea ei
14. Carne de curcan – are putine calorii si putine grasimi
15. Cartofi – se consuma fara grasimi si doar cu alte legume
16. Castane – ard grasimile
17. Castravete – are calorii negative, elimina toxinele
18. Capsune – elimina toxine din organism, au calorii negative
19. Ceapa – degreseaza organismul, are calorii negative
20. Chimen – regleaza secretia de enzime
21. Cicoare – stimuleaza digestia
22. Cimbru – degreseaza organismul
23. Cirese – sunt depurative
24. Coacaze negre – reechilibreaza metabolismul
25. Coada-calului – mareste procesele de eliminare a toxinelor
26. Conopida – are calorii negative
27. Coriandru – reduce balonarea
28. Cresonul – se poate consuma ca salata, suc, supa sau pentru condimentarea carnii si a legumelor Are efect antibiotic fara a afecta flora stomacala, intareste sistemul imunitar, e un bun diuretic si detoxifiant si ajuta la eliminarea grasimii Ceaiul e bun si contra tusei Atentie, planta uscata isi pierde puterile curative!
29. Cuisoare – au calorii negative
30. Dafinul – are marea proprietate de a dizolva si elimina grasimile, iar pentru asta nu trebuie consumat in cantitati mari, cateva frunze puse in mancare sunt suficiente, insa trebuie folosite frecvent pentru ca efectul sa fie vizibil
31. Dovlecel – are calorii negative
32. Fasole patata – este purgativa
33. Fasole verde – are calorii negative
34. Ghimbir – intensifica metabolismul
35. Ginseng – elimina toxinele
36. Graham – are multe fibre
37. Grepfrut – contine enzime care dizolva grasimile
38. Gulie – regleaza nivelul glucozei
39. Hrean – degreseaza organismul
40. Kiwi – este puternic antioxidant
41. Lamaie – degreseaza organismul, are calorii negative
42. Lemn dulce – stimuleaza ficatul si secretia vezicii biliare si imbunatateste digestia Se foloseste radacina si se consuma ca ceai, infuzie: 2 lingurite la o cana Se bea dupa masa Atentie, mareste fertilitatea, iar consumul pe o perioada mai mare de cateva saptamani poate duce la hipertensiune sau edeme!
43. Izma – are efect racoritor
44. Mandarine – reduce indigestia
45. Mango – are calorii negative
46. Macese – alunga oboseala
47. Macris – este detoxifiant
48. Marar – degreseaza organismul, are calorii negative
49. Mei – are multe fibre
50. Menta – are calorii negative, este diuretica
51. Mere – au calorii negative
52. Miere – scade pofta de mancare
53. Migdale – scad colesterolul
54. Morcovi – au calorii negative
55. Mure – sunt laxative
56. Musetel – usureaza digestia
57. Napi – diuretic, purifica sangele
58. Nectarine – au putine calorii
59. Oregano – intensifica functiile hepatice
60. Orez basmati – intensifica digestia, racoritor
61. Orez brun – intensifica digestia
62. Orz – intensifica functiile hepatice
63. Papaya – regleaza glicemia
64. Paducel – reduce aciditatea gastrica
65. Papadia – intensifica arderile
66. Pastarnac – este diuretic
67. Patrunjel – are calorii negative, elimina grasimea
68. Pepene rosu – este diuretic
69. Peste – reduce colesterolul, are grasimi bune
70. Piper – degreseaza organismul
71. Portocale – au calorii negative
72. Ridichi – au calorii negative
73. Rodii – scad colesterolul
74. Rosmarin – este diuretic
75. Rosii – degreseaza organismul
76. Salata verde – stimuleaza metabolismul
77. Salvia – are calorii negative
78. Schinduf – se consuma semintele sau frunzele, pisate si amestecate cu mancare Ajuta la digestie si scade nivelul colestrolului Sub forma de ceai: 2 lingurite la o cana cu apa; are efect antitusiv si laxativ, se bea caldut dupa 3 ore de infuzare
79. Scoici – regleaza functia tiroidiana
80. Scortisoara – degreseaza organismul
81. Secara – grabeste digestia intestinala
82. Seminte de dovleac – au efect de purificator intestinal
83. Seminte de floarea-soarelui – au grasimi bune, nu ingrasa
84. Seminte de in – dreneaza intestinul
85. Seminte de susan – previn osteoporoza
86. Sfecla – are calorii negative
87. Sovarf – este tonic gastric
88. Spanac – are calorii negative si multe fibre
89. Sparanghel – are calorii negative
90. Sofran – accelereaza metabolismul
91. Tapioca – este un fel de faina obtinuta din tuberculii maniocului, care ajuta la scaderea colestrolului si reducerea stratului adipos
92. Tarhon – dizolva grasimile
93. Tofu – contine fibre
94. Telina – are calorii negative
95. Urzica – e detoxifianta si laxativa
96. Usturoi – degreseaza organismul, are calorii negative
97. Varza – este diuretica si purgativa
98. Varza chinezeasca – are calorii negative, este foarte satioasa
99. Varza de Bruxelles – are calorii negative
100. Vinete – contin multe fibre
Sursa: supereva.ro