Nu renunța la cină! Ce trebuie să mănânci ca să slăbești într-o săptămână
Iată câteva reguli de care să ții cont ca să slăbești, nefiind necesar să sari peste masa de seară. Îți poți prepara ceva care să-ți țină de foame dar care să ardă grăsimea, în același timp.
- Cina trebuie să asigure 15-29% din necesarul zilnic de calori
- Masa de seară trebuie să conțină cele mai puține calorii dintre cele trei mese principale. Mulți oameni fac greșeală să sară peste micul-dejun sau să mănânce foarte puțin dimineața, așa că ajung să mănânce foarte mult în ultima parte a zilei.
- O altă greșeală e să nu mănânci nimic la cină. Acest lucru scade glicemia și încetinește metabolismul.
- Cina este ultima masă a zilei și trebuie să conțină o porție de proteine și puține grăsimi.
- Nu lua o gustare în loc de cină. Dacă mănânci un bol de cereală sau fructe seara, te vei îngrășa. Plus de asta, fructele îți pot crea probleme digestive, dacă le mănânci seara.
- Ia cina cu cel puțin 2 ore înainte de a merge la culcare
Mâncăruri care ard grăsimea
Ziua 1
– Piept de pui la grătar cu zeamă de lămâie: proteinele din carnea de pui stimulează metabolismul și prin digerare organismul consumă mai multe calorii decât aduce carnea. Dacă mai adaugi antioxidanții din zeama de lămâie, aceasta este o combinație perfectă.
Ziua 2
– O farfurie de orez brun cu ciuperci și ardei gras sau ardei iute. Ciupercile conțin iod, necesar pentru buna funcționare a tiroidei și pentru arderea grăsimilor.
Ziua 3
– salată roșie
- 150 grame de sfeclă roșie tăiată cuburi
- 100 grame morcovi feliați
- 1 celery stalk
- 2 roșii tăiate
- 50 grame de ceapă
- Dressing din suc de portocale, o lingură de ulei de măsline, piper
– O porție de carne de curcan la grătar
Ziua 4
– Supă de țelină: pe lângă faptul că e un bun diuretic, țelina este un excelent tonic bogat în potasiu, cupru, sulf, calciu și sodiu.
– Salată de spanac și curcan
- 50 grame spanac
- 1 piept de curcan tăiat
- 2 căței de usturoi
- Dressing din o lingură de oțet din cidru de mere și ulei de măsline
Ziua 5
– Salată de portocale și morcovi
- Salată verde
- 100 grame morcovi
- 50 grame ceapă
- 1 portocală
- Dressing din zeama de la o lămâie, 1 lingură ulei de măsline, sare și piper
– File de merluciu: este bogat în acizi grași omega-3 care accelerează metabolismul.