Știi care sunt cele mai sănătoase alimente din lume? Iată un top al lor!
De cele mai multe ori produsele exotice ne fac cu ochiul, trecând cu vederea peste produsele sănătoase, care au prețuri accesibile și sunt ușor de găsit. Iată un top al celor mai sănătoase alimente:
Lămâia
Doar o singură lămâie are mai mult de 100% din aportul zilnic de vitamina C, ceea ce poate contribui la creșterea nivelului de colesterol bun HDL și întărirea oaselor. Flavonoidele citrice din lămâie pot ajuta la inhibarea dezvoltării celulelor canceroase și acționează ca un antiinflamator.
Broccoli
Un buchețel mediu de broccoli conține mai mult de 100% din necesarul zilnic de vitamina K și aproape 200% din doza zilnică recomandată de vitamina C – două substanțe nutritive esențiale pentru creșterea oaselor. Aceeași porție este suficientă și pentru a opri numeroasele tipuri de cancer.
Ciocolata neagră
Doar 9 g de ciocolată neagră pe zi poate reduce tensiunea arterială la persoanele sănătoase. Pudra de cacao este bogată în flavonoide și în antioxidanți, dovedit că reduc colesterolul LDL rău și cresc nivelul de HDL bun.
Cartoful
Un cartof roșu conține 66 de micrograme de acid folic – aproximativ aceeași cantitate dintr-o ceașcă de spanac sau broccoli. Un cartof dulce are aproape de opt ori cantitatea de vitamina A necesară pentru lupta împotriva cancerului.
Somonul
O sursă importantă de acizi grași Omega-3, ce reduc riscul de depresie, boli de inimă și cancer. O porție de 90 g de somon conține aproape 50% din doza zilnică recomandată de niacin, care poate proteja împotriva bolilor ce cauzează pierderi de memorie și Alzheimer.
Nucile
Conțin acizi grași omega-3, care pot contribui la reducerea colesterolului. Omega-3 îmbunătățește starea de spirit, lupta cu cancerul și protejează împotriva efectelor nocive ale soarelui, dar nu uita să folosești și crema SPF.
Avocado
Bogat în grăsimi sănătoase, avocado scade colesterolul cu aproximativ 22%. Un avocado este bogat în fibre sș acid folic, ce poate reduce riscul bolilor de inimă.
Usturoi
Usturoiul poate inhiba dezvoltarea bacteriilor, inclusiv E.coli. Alicina, un compus găsit în usturoi, funcționează ca un puternic antiinflamator și a fost demonstrat că ajută la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale.
Spanacul
Spanacul conține luteina și zeaxantina, doi antioxidanți imunostimulatori importanți pentru sănătatea ochilor. Cercetările recente au descoperit că este cel mai eficient în lupta împotriva cancerului.
Fasolea
Mănâncă o porție de leguminoase (fasole, mazăre și linte) de patru ori pe săptșmână și vei reduce riscul de boli de inimă cu 22% dar și riscul cancerului de sân.
Sursa: supereva.ro