Ce trebuie să faci ca să eviți îmbătrânirea prematură
Chiar dacă nu putem împiedica apariția semnelor de bătrânețe, cel puțin ne putem asigura că nu vor apărea mai devreme decat este cazul. Iar multe dintre acestea apar datorită stilului nostru de viață. Adevarul.ro, potrivit Bright Side a alcătuit lista obiceiurilor pe care ar trebui să le excludem pentru a arăta mai tineri. Amintiţi-vă că niciodată nu este prea târziu pentru a începe, aşa că includeţi aceste modificări ale stilului de viata chiar începând de astăzi.
Dietele care exclud grăsimile. Pentru a preveni apariţia ridurilor este esenţial să consumi acizi graşi Omega 3, care ajută la menţinerea pielii suplă şi netedă. O dietă săracă în grăsimi ne privează de această componentă, cauzând îmbătrânirea prematură a pielii.
Fumatul şi folosirea paielor. Atunci când savuraţi o băutură printr-un pai, fără să ştiţi, contribuiţi la apariţia liniilor şi a ridurilor din zona gurii. Acelaşi lucru este valabil pentru fumători. Încercaţi să beţi direct din pahar sau direct din sticlă, iar dacă sunteţi fumători faceţi tot posibilul pentru a renunţa la acest viciu. Poate fi un proces lung şi greu, dar beneficiile renunţării la fumat sunt enorme.
Dormitul pe o parte. Dormitul pe o parte, cu faţa strivită în pernă, este una din cauzele apariţiei ridurilor pe obraji şi bărbie. Experţii spun că dormitul pe spate este cea mai bună poziţie de somn pentru cei care vor să rămână tineri, frumoşi şi odihniţi.
Postura necorespunzătoare a corpului. O postură necorespunzătoare modifică poziţia coloanei vertebrale, iar ca rezultat muşchii şi oasele devin anormal de tensionate. Acest obicei provoacă durere de spate şi oboseală, ducând adesea la deformarea permanentă a coloanei.
Utilizaţi protecţie solară numai în vacanţă. Supraexpunerea la razele UV este principala cauză de îmbatrânire prematură a pielii. Pentru a vă proteja de efectele dure ale soarelui este important să folosiţi protecţie chiar şi atunci când nu este soare, deoarece norii blochează mai puţin de 20% din razele UV.
Prea multă căldură. Utilizarea excesivă a încălzirii artificiale face ca aerul din interior să devină foarte uscat. Astfel, pielea şi părul au de suferit, apărând firele rebele şi ridurile. Încercaţi să reglaţi temperatura în casă în aşa fel încât corpul să nu aibă de suferit.
Vă impuneţi să nu consumaţi zahăr. Ştim cu toţii că zahărul este dăunător, însă atunci când ne interzicem să ne apropiem de tot ce înseamnă dulciuri, ne vom confrunta cu apariţia stresului. Nu îţi refuza plăcerea de a gusta ceve dulce din când în când, dacă acest lucru îţi aduce bucurie.
Privitul la televizor. Conform studiilor, fiecare oră petrecută în faţa televizorului scade speranţa de viaţă cu 22 de minute. Expertii recomandă ca la fiecare jumătate de oră petrecută pe fotoliu sau canapea să te ridici şi să faci câţiva paşi. În cazul în care lucrezi la birou, aplică acest sfat şi înceracă să te ridici de pe scaun cât mai des.
Lipsa somnului. Adulţii au nevoie de cel puţin şapte ore de somn în fiecare noapte. Cei care nu dorm suficient nu doar că se simt mult mai obosiţi, dar acest obicei le scurtează şi viaţa. Experţii recomandă mersul la culcare devreme, mai ales în cazul în care vă confruntaţi cu lipsa energiei, memorie scăzută sau creştere bruscă în greutate.
Stresul. Mai multe studii au arătat că stresul cronic provoacă daune grave celulelor care pot accelera procesul de îmbătrânire. Încearcă să fii cât mai organizat, nu uita de concediu şi încearcă să introduci în programul zilnic cât mai multe activităţi care îţi fac plăcere şi îţi dau o stare de relaxare.
Sursa: one.ro