Cum să te menții în limitele greutății corporale dorite? Evită consumul acestor alimente
Reușita în menținerea unei greutăți corporale în limite de invidiat constă în hotărârea ta de a rezista ispitelor culinare ce apar în fiecare zi. Sigur că îți poți permite câteodată să deviezi de la dieta zilnică, fără ca silueta ta să aibă de suferit, dar nu uita: fă-ți poftele rar și în cantități reduse.
Alimentele pe care trebuie să le consumi rar, în cantități moderate, asta în condițiile în care nu le poți elimina definitiv din dieta ta:
- Carnea grasă: porc, oaie, miel, gâscă, rață
- Mezeluri grase: salam, cârnați, costiță, kaizer, șuncă ardelenească, piept afumat
- Organe: creier, ficat
- Pește gras: morun, nisetru, crap de mare și icre
- Conserve de carne, pește
- Mai mult de două gălbenușuri pe săptămână
- Lapte integral, telemea (de oaie, capră,bivoliță), cașcaval, brânză topită, brânză de burduf
- Seu, untură, slănină, sosuri cu unt sau margarină, supe sau ciorbe grase, maioneză, supe sau ciorbe grase, maioneză, smântână, frișcă
- Nuci, alune, migdale,banane, smochine, curmale, struguri, stafide, prune, pere
- Zahăr și produse zaharoase, produse de patiserie sau cofetărie
- Pâine albă.