Sfaturi pentru un grătar reușit

carne

loading...

Un grătar bun se pregăteşte din timp. Indiferent ce preparate aruncaţi pe cărbunii încinşi, secretul constă în macerarea pentru câteva ore a cărnii în vin, condimente sau sucuri din fructe.

Pentru prepararea la grătar, cea mai bună reţetă este una grecească.

Ingrediente:
sucul a trei lămâi, un sfert de pahar de ulei de măsline, doi căţei de usturoi, cimbru, oregano, trei foi de dafin, sare şi piper după gust.

Amestecaţi toate ingredientele într-un vas mai mare, în care carnea să poată fi pătrunsă de marinată. Bucăţile mai mici trebuie să stea la macerat patru-cinci ore, iar cele mai mari – opt, ba chiar le puteţi lăsa peste noapte.

Pui (aripioare, piept, pulpe) – marinată cu vin roşu

Maeştrii bucătari spun întotdeauna că cea mai bună marinată pentru carnea de pui are, pe lângă condimente, vin roşu. Reţeta este, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă, iar carnea de pui va căpăta un gust delicios.

Ingrediente: două pahare de vin roşu, jumătate de pahar de ulei de măsline, un sfert de pahar de sos de soia, un praz tăiat rondele, doi căţei de usturoi, două linguriţe de zahăr brun.

Indiferent dacă vreţi să pregătiţi pe grătar aripioare, piept sau pulpe de pui, această reţetă de marinată este excelentă. Lăsaţi carnea să se macereze cel puţin patru ore, în frigider, dar scoateţi-o cu cel puţin o oră înainte s-o puneţi pe grătar. Cât timp carnea este la rece, întoarceţi bucăţile de pe o parte pe alta, ca macerarea să fie uniformă.

Porc (ceafă, pulpă, muşchi) – vinul alb îi dă un gust excelent

Ingrediente: 500 ml vin alb sec, o ceapă tăiată felii, un morcov, un fir de praz tăiat rondele, o ţelină mică, doi căţei de usturoi, cuişoa, piper boabe, jumătate de linguriţă de cimbru uscat, o frunză de dafin. Morcovul şi ţelina se dau prin răzătoare, iar căţeii de usturoi se taie mărunt. Toate ingredientele se amestecă bine, iar carnea va fi aşezată în această marinată, astfel încât feliile să fie uniform pătrunse de baiţ. Macerarea în acest caz se face după preferinţe.

Pentru condimentarea puternică se lasă la frigider de seara până dimineaţa.

Citiți continuarea pe evz.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *