Un desert savuros – chec cu pere

chec-cu-pere-819x1024

loading...

Ingrediente:

  • 1 pahar mare iaurt
  • 2 pahare zahăr
  • 2 pahare faină
  • 1,5 pahare amidon
  • 0,5 pahar ulei
  • 100 g ciocolată
  • 3 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 3-4 pere

Cum se preparară:

1. Perele curățate se pun întregi la fiert în apă cu zahăr și alte arome, după gust. Se lasă cam 15 minute, după care se scurg bine.

2. Pentru aluat se amestecă praful de copt, ouăle și iaurtul. Se amestecă cu telul pentru a obține o compoziție omogenă. Cu același pahar de iaurt se adaugă zahărul, făina, amidonul și se amestecă foarte bine.

3. Ciocolata se pune la topit cu o linguriță de apă. Apoi, după ce s-a topit, se adaugă în compoziția de la punctul 2. Se amestecă și se toarnă într-o tavă de cozonac.

4. Se înfig perele fierte întregi cu oarecare distanță egală între ele și se dă tava la cuptor pentru aprox. 50 de minute. Se servește rece, simplu sau cu sos de ciocolată.

Sursa: nationaltv.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *