Trucuri indiene – slăbești rapid și sănătos

meditatie

loading...

Rapid și sănătos –  două atribute ale slăbitului – despre care știm că nu prea merg mână în mână. Totuși, indienii vin să ne contrazică și ne demonstrează că visul oricărei femei este pe cale să se împlinească.  Dacă punem în aplicare câteva trucuri împrumutate de la indieni, vom reuși să slăbim rapid și sănătos.

Medicina tradițională indiană, Ayurveda, ne propune cinci soluții pentru a ne atinge obiectivul. Descoperă, mai jos, cum să slăbești rapid și sănătos urmând niște reguli simple.

1. Poți slăbi ușor dacă dormi între orele 22 și 6

Pentru a fi în armonie cu natura, este de preferat să adormi la câteva ore după apus și să te trezești imediat după răsărit. Acest program de somn îl avea și strămoșii noștri, care se bucurau de o stare sănătate fizică și mentală apropiată de perfecțiune. Cele 8 ore de somn pe noapte permit corpului să se elibereze de tensiuni, să-și reîncarce bateriile și să lupte împotriva stărilor de oboseală acută, responsabilă de nevoia de ronțăit continuu.

2. Include 6 arome diferite la fiecare masă

Încearcă să nu-ți lipsească de la niciuna dintre mesele principale aceste șase categorii de alimente:

  • alimentele dulci, care hrănesc mușchii și conferă energie. Optează pentru fructe dulci precum struguri, banane, pere, prune, pentru legume dulci precum roșii, ardei, varză, gulii, cereale integrale, nuci, migdale, fistic, caju;
  • alimentele sărate, care facilitează procesul de digestie și absorbția nutrimentelor, precum pește, fructe de mare, alge, sare de mare;
  • alimentele acide, care au un rol important în detoxifierea organismului: citricele, iaurtul de capră, smântâna sunt doar câteva dintre ele;
  • alimentele picante, care accelerează metabolismul, intensificând arderea grăsimilor: ghimbir, ardei iute, ceapă, usturoi, muștar;
  • alimentele amare, care favorizează eliminarea toxinelor: cacao, cafea, legume cu frunze de culoare închisă;
  • alimente astringente, care tonifiază țesuturile și curăță sângele. Optează pentru: fasole, rodie, grepfrut, ceai verde, năut.

3. Nu uita de cea mai importantă masă a zilei, prânzul

Contrar a ceea ce știam, cea mai importantă masă a zilei nu este micul-dejun, ci prânzul. La prânz, avem voie să mâncăm cea mai mare cantitate de alimente. Va fi suficient timp până seara pentru ca acestea să se digere. În cursul dimineții, procesul de digestie este încă lent, pentru că în timpul nopții sistemul digestiv a fost în repaus. Micul-dejun trebuie să fie unul foarte ușor, care să ne furnizeze energie doar pentru 2-3 ore (dacă obișnuim să luăm gustări între mese) sau 3-4 ore (dacă nu luăm gustări).

4. Cum să slăbești rapid și sănătos consumând apă caldă

În Ayurveda, apa caldă este considerată elixirul sănătății. Ea curăță tubul digestiv, favorizând astfel eliminarea toxinelor. Bea cel puțin 1 litru de apă caldă pe parcursul zilei. Nu ne referim, desigur, la apă caldă care curge la chiuvetă, ci la cea fiartă pe aragaz.

5. Practică meditația

Să recunoaștem, multe dintre noi consideră meditația o prostie care te face să-ți pierzi timpul, fără să ai niciun beneficiu. Totuși, cum să slăbești rapid și sănătos dacă nu-ți deblochezi fluxul energetic, nu-ți relaxezi mușchii și nu te eliberezi de tensiunile acumulate peste zi?

Un organism încordat din toate punctele de vedere nu va funcționa niciodată în parametri normali. Stresul pe care-l experimentăm cu toate secretă cortizol, un hormon care favorizează acumularea grăsimilor. Meditația executată corect detensionează corpul, iar beneficiile asupra sănătății fizice și mentale sunt imediate.

Sursa: avantaje.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *