Știai de combinația aceasta? Pui copt în bere

pulpe

loading...

Da, chiar așa, puiul și berea se pot asocia și în alt mod decât cel tradițional. Încearcă puiul copt în bere și, cu siguranță, va deveni parte din meniul tău preferat.

Ingrediente:

4 pulpe de pui

4-5 căței de usturoi

1 doză de bere (330 ml)

1 linguriță cu rozmarin

1 lămâie

1 linguriță cu boia iute

1 linguriță cu boia dulce

1 vârf de cuțit de cimbru

2 linguri cu ulei de măsline

sare, piper

Mod de preparare:

Spală pulpele, taie-le pe jumătate, apoi freacă-le bine cu un amestec de condimente (boia iute și dulce, cimbru, piper, sare, rozmarin).

Toarnă ulei într-o tavă de cuptor, zeamă de lămâie, apoi adaugă cățeii de usturoi tăiați felii.

Pune pulpele, presară rozmarin și toarnă încet printre bucăți toată berea. Acoperă vasul cu folie de aluminiu și dă-l la cuptorul încins vreme de o oră.

După trei sferturi de oră, îndepărtează folia și lasă la foc mic vreo 20 de minute, până scade sosul. Se servește cu sote de legume.

Truc:

Usturoiul e mai bun și mai sănătos dacă zdrobești cățelul înainte de a-l toca.

Sursa foto: forum.culinar.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *