2-3 piersici feliate
1/2 lingurita esenta de vanilie
cca 300 gr faina alba
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 pachet unt moale
200 gr zahar
2 oua
100 gr iaurt grecesc
1 lingurita praf de copt
cca 80 gr coacaze
1 lingurita zahar granulat
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius.
2. Unge cu putin unt o tava, apoi tapeteaz-o cu hartie pergament.
3. Trece prin sita faina, praful de copt si bicarbonatul.
4. Separat mixeaza untul, zaharul si ouale.
5. Dupa 2 minute pune iaurtul grecesc si esenta de vanilie.
6. Dupa 1 minut de mixat, micsoreaza viteza si adauga mixul cu ingrediente uscate. Ai grija sa mixezi doar cat sa omogenizezi.
7. Transfera compozitia intr-o tava, decoreaza cu felii de piersica, apoi cu coacaze si presara zaharul granulat.
8. Baga tava in cuptor. Prajitura e gata cand trece testul cu scobitoarea.
Scoate tava din cuptor, las-o sa se raceasca, apoi rastoarn-o usor.