Ce nu se știe despre grăsimea abdominală

grasime-abdominala

loading...

Grăsimea abdominală nu este numai o problemă de ordin estetic – poate duce la boli de inimă, probleme respiratorii și chiar și anumite tipuri de cancer.

În ultimii ani, a crescut numărul de femei diagnosticate cu afecțiuni cardiace sau diabet de tip 2. Stilul de viață și regimul alimentar determină formarea grăsimii abdominale, iar pe termen lung aceasta poate cauza probleme grave de sănătate de care ar trebui să ținem cont.

Potrivit nutriționiștilor, femeile se confruntă cu o acumulare mai mare de grăsime abdominală după vârsta de 40 de ani. În această perioadă, corpul începe să sufere mici modificări, cum ar fi un metabolism mai lent, motiv pentru care arzi mai puține grăsimi.

Mai mult, corpul produce cantități mai mici de estrogen, iar în timp, toate aceste schimbări graduale duc, fără îndoială, la creșterea în greutate. Dar cele mai periculoase „kilograme în plus” sunt cele acumulate în zona abdomenului. Pe lângă grăsimea vizibilă, aflată sub piele, nu uita că mai există și un tip de „grăsime viscerală” care se formează în jurul organelor interne.

Iar aceasta reprezintă un risc pentru sănătatea ta. Ești pregătită să afli care sunt toate aceste pericole pe termen lung?

 • Boli de inimă
 • Hipertensiune
 • Diabet de tip 2

În plus, grăsimea acumulată sub diafragmă sau în zona pieptului provoacă dificultăți de respirație, cauzând tuse clasică sau cronică. Plămânii sunt extenuați, iar imposibilitatea de a respira normal duce și la apariția altei probleme: apneea în somn.

Grăsimea abdominală poate duce și la creșterea riscului de a suferi de anumite boli, cum ar fi cancerul mamar sau de col uterin. Mai mult, poate influența și ciclul menstrual. Este, în concluzie, o problemă destul de gravă.

Poate părea o întrebare ciudată, pentru că nimeni nu știe mai bine ca tine dacă ai prea multă grăsime pe burtă. Dar este posibil ca dintr-o dată să observi că trupul tău s-a schimbat, hainele îți stau mai strâns pe corp, iar tu te simți mai obosită… Te simți altfel.

Medicii ne avertizează cu privire la un alt fapt important. Este indicat să îți măsori mereu talia și să eviți să depășești anumiți parametri:

 • Femeile nu ar trebui să depășească un diametru al taliei de 89 cm / 35 inch.
 • Bărbații nu trebuie să depășească 101 cm / 40 inch.

Așa cum știi deja, oricât de mult te-ai chinui, uneori nu poți scăpa sub nicio formă de grăsimea abdominală. Te apucă disperarea și te întrebi dacă pur și simplu nu există nicio soluție și trebuie să te împaci cu gândul că va trebui să trăiești așa toată viața.

Dar nu trebuie să renunți! Nu te descuraja. Dacă te străduiești foarte tare să slăbești și nu reușești, cere ajutorul unui medic sau al unui nutriționist. Mai jos îți oferim câteva recomandări care se pot dovedi utile. Învață să le pui în aplicare cu mult curaj și optimism!

 • Renunță la sare și nu o folosi la gătit.
 • Bea doi litri de apă pe zi.
 • Mănâncă cereale integrale, cum ar fi ovăz sau hrișcă. Renunță la făina albă și înlocuiește-o cu făina integrală. Alege să consumi pâine integrală. Nu uita că și orzul este foarte sănătos!
 • Limitează consumul de zahăr, renunță la produsele de patiserie și nu cumpăra alimente deja preparate sau congelate. Încearcă să petreci mai mult timp în bucătărie și să prepari diferite feluri de mâncare, salate proaspete, legume fierte și somon. Înlocuiește carnea roșie cu cea de pui sau de curcan.
 • Bea un pahar de apă caldă cu lămâie în fiecare dimineață pe stomacul gol.
 • După masa de prânz sau după cină, bea o cană cu ceai de salvie. Este o modalitatea excelentă de a îmbunătăți digestia și de a reduce grăsimea abdominală,  fii consecventă și bea acest ceai timp de 15 zile consecutive în fiecare lună, de două ori pe zi.
 • Fă plimbări de o jumătate de oră în pas rapid, în fiecare zi. Nu e nevoie să te extenuezi, doar să fii consecventă. Și nu uita: trebuie să faci acest lucru zilnic!
 • Renunță la consumul de lapte de vacă. Cel mai bun produs lactat este iartul grecesc neîndulcit. Acesta îmbunătățește digestia și conține bacterii sănătoase care protejează intestinele.
 • Servește mai multe porții mai „mici” de mâncare pe zi și nu uita că nu trebuie să sari peste niciuna dintre mesele principale. Dacă sari peste micul dejun sau peste cină pentru a slăbi, te vei confrunta chiar cu efectul opus. Metabolismul devine mai lent și corpul depozitează rezervele de energie – sub formă de grăsime!

Sursa: dozadesanatate.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *