Un desert de odinioară

taitei-cu-nuca

loading...

Ingrediente:

  • 400 g tăiței de casă
  • 70 g unt
  • 150 g nucă măcinată
  • sare

Pentru caramel: – 60 g zahăr, 1 baton de scorțișoară, 1 plic zahăr vanilinat, coaja de la o portocală, 200 ml apă

Mod de preparare:

Se fierb tăițeii în apă cu sare timp de 10-15 minute, se scurg și se amestecă cu untul topit. Se păstrează la cald.

Se caramelizează zahărul într-un vas uscat, amestecând continuu. Se stinge cu apă și se fierbe împreună cu batonul de scorțișoară, până se obține sosul caramel. La sfârșit se adaugă zahărul vanilinat și coaja de portocală.

După cinci minute se strecoară siropul caramel cu care se stropesc tăițeii calzi, iar deasupra se presară nucă măcinată.

Un desert rapid, din copilăria noastră.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *