O reţetă căreia nu îi vei rezista: cea mai gustoasă tartă cu cartofi

tarta cartofi

loading...

Ingrediente

Pentru aluat

450 g făină

1 plic praf de copt

3 gălbenușuri

250 g unt

250 g smântână

1 praf sare

Pentru umplutură

6 cartofi

1 ceapă

1 pește afumat

3 ouă

2 linguri făină

50 g unt

sare

piper

50 g smântână

100 g cașcaval

ardei gras, opţional

mărar, opţional

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt stins, apoi încorporezi gălbenușurile bătute, untul și smântâna. Sărezi, dai totul la frigider 30 de minute, apoi întinzi aluatul în strat uniform și-l pui în tavă, astfel încât să acopere și marginile. Îl înţepi cu o furculiţă din loc în loc.

Pentru umplutură, fierbi cartofii în coajă, apoi îi cureţi și-i zdrobești. Tai ceapa julien, o călești și o pui peste cartofi. Adaugi peștele afumat curăţat și rupt în bucăţele, apoi 2 ouă, făină, unt, sare și piper.

Amesteci totul și torni compoziţia peste aluat. Adaugi ardei gras tăiat fâșii, dacă dorești, și smântâna amestecată cu oul rămas. La final, razi cașcavalul și, după preferinţă, poţi pune și mărar tocat. Dai tarta la cuptor 30 de minute.

Sursa: .romaniatv.net

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *