Află la ce boli eşti predispus dacă nu bei apă suficientă

loading...

Apa este prezentă în fiecare celulă a organismului, fiind implicată în toate procesele din corp. De aceea, o cantitate insuficientă de apă în organism poate să ducă la apariţia mai multor probleme de sănătate, relatează Clicksanatate.

Persoanele care nu se hidratează în mod constant suficient au un sistem imunitar mai slăbit, ceea ce creşte probabilitatea îmbolnăvirii. În primul rând, poate să apară deshidratarea. Semnele sunt setea excesivă, ameţelile, pielea uscată, durerile de cap, pielea fierbinte, stări de slăbiciune, cât şi crampele musculare.

Ce boli pot apărea dacă nu te hidratezi suficient

Constipația, crampele abdominale, balonarea sunt doar câteva dintre complicațiile care ar putea apărea ca urmare a unui aport zilnic insuficient de apă. „ Așadar, apa are un efect terapeutic major și ajută la prevenirea și tratarea a numeroase afecțiuni. Apa previne și tratează hiperaciditatea gastrică. Această afecțiune are drept cauză majoră deshidratarea. Administrarea medicației fără o hidratare completă va duce în timp la inflamarea stomacului și a duodenului, la ulcerații și chiar la cancere ale tractului gastrointestinal“, afirmă nutriționistul Lygia Alexandrescu, citată de Agerpres.

Pot apărea dureri de articulaţii

Apa previne și tratează artrita și durerile lombare, durerile reumatice articulare putând fi un semn de apă insuficientă în organism.

De asemenea, durerile și anchilozarea lombară pot avea drept cauză principală existența insuficientă a apei în structura coloanei și a discurilor vertebrale.

Lygia Alexandrescu precizează că apa previne și tratează migrenele, durerea de cap fiind un semn prin care creierul și ochii atenționează asupra unui grad ridicat de deshidratare a organismului și dispare în totalitate atunci când hidratarea este completă.

Totodată, apa previne și tratează astmul bronșic, această patologie care afectează anual 14 milioane de copii fiind și o complicație a deshidratării organismului.

„În astm trecerea liberă a aerului este împiedicată și de aceea apa nu părăsește corpul sub formă de vapori. O hidratare completă poate preveni crizele astmatice. Acești pacienți au nevoie și de o serie de săruri care să ajute la descompunerea mucusului pulmonar ce se opune trecerii libere a aerului“, explică nutriționistul.

Apa previne diabetul

Apa previne și tratează diabetul aflat în fază incipientă la adulți.

„Diabetul de maturitate este o altă afecțiune rezultată ca urmare a unei stări de deshidratare severă a organismului uman. Necesarul de apă al creierului, precum și necesarul de apă din circulație influențează producerea de insulină din organism. Așadar, apa și sărurile pot trata diabetul incipient al adultului“, precizează nutriționistul, menționând că apa ajută și la scăderea colesterolului.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *