Biscuiți delicioși, fără făină
Acești biscuiți sunt foarte sănătoși, gustoși și sățioși, datorită amestecului de semințe și a fulgilor de ovăz. Sunt ideali pentru gustările dintre mese sau ca ronțăieli la serviciu sau la școală.
Sunt dietetici deoarece nu conțin făină albă, nici foarte mult zahăr. Puteți folosi orice fel de semințe, inclusiv semințe de susan, de chia sau de cânepă.
Ingrediente
• 60 g de fulgi de ovăz
• 50 g de miez de floarea-soarelui
• 40 g de miez de dovleac
• 30 g de miez de nucă măcinat
• 20 g de semințe de in
• 1 albuș de la un ou mare
• 80 g de zahăr
• ¼ linguriță de sare
Mod de preparare:
Măcinați puțin fulgii de ovăz înainte de a-i adăuga în compoziție, pentru a se coace cât mai bine. Puteți mărunți de asemenea și miezul semințelor de dovleac.
Cântăriți semințele și fulgii de dovleac și amestecați-le într-un bol.
Într-un bol separat, bateți albușul cu sarea, până se face spumă. Adăugați apoi treptat zahărul. La final, incorporați amestecul de semințe și fulgi de ovăz și amestecați totul cu o lingură. Veți obține o compoziție moale, care nu poate fi modelată cu mâna.
Pregătiți tava în care veți coace biscuiții. Așterneți hârtie de copt și ungeți-o cu puțin ulei.
Luați câte o lingură din compoziția de biscuiți și așezați-o în tavă. Modelați compoziția cât mai rotund posibil, aplatizând-o puțin.
Introduceți tava în cuptorul încins la 100 de grade Celsius, și lăsați-i să se coacă 45 de minute, apoi dați focul mai tare și mai lăsați-i circa 10-15 minute, pentru a deveni crocanți. Aveți grijă să nu-i ardeți.
Biscuiții trebuie să fie maro dedesubt. Se vor usca mai tare după ce se răcesc, chiar dacă par moi când îi scoateți din cuptor.
sursa: lataifas.ro