Cât de des mănânci fructe seara? Află dacă este un obicei benefic organismului tău

loading...

Nu este o explicație pentru acest fapt, însă se întâmplă ca seara să fim tentați să „ronțăim” ceva, în cel mai bun caz. Iar pentru a alunga foamea, consumăm fructe, gândindu-ne că nu ne fac rău. Acum să dezbatem acest mit. 

În componența fructelor intră apa, vitaminele, mineralele, antioxidanții, fibrele, dar și zahăr ce are forma fructozei. Fructoza este, de fapt, glicogenul care reprezintă sursa de energie, folosită de organism în calitate de combustibil. Și totuși de ce nu este bine să consumăm fructe seara? E simplu. Organismul nostru se pregătește pentru somn, iar metabolismul încetinește. Odată ce vom consuma fructe, glicogenul nu va mai fi utilizat în calitate de combustibil, ci în calitate de țesut adipos. Astfel, putem deduce că fructele consumate seara, ne îngrașă.

De asemenea, nu este recomandat să mâncăm fructe imediat după masă, deoarece odată ce fructele intră în contact cu mâncarea, proteinele vor avea parte de o stagnare digestivă, iar carbohidrații vor fermenta. Respectiv, toată masa se va transforma în acid.

Trebuie să evităm fructele cu un conținut mare de zahăr, de exemplu strugurii, bananele bine coapte, curmalele. Probabil vă întrebați care sunt fructele cu conținut redus de zahăr? Cireșele, merele, piersicii, kiwi, căpșunele, fructele de pădure, citricele, prunele etc.

Citește continuarea aici

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *