Alimente care ajută la menținerea sănătății și frumuseții pielii (1)

portocale

loading...

Vă prezentăm  alimente bogate în vitamine antioxidante, care au un rol important în hrănirea pielii și sunt esențiale în menținerea supleței și elasticității acesteia,  prevenind îmbătrânirea ei.

Rolul major îl joacă vitamina E care împiedică producția exagerată de radicali liberi și asigură integritatea membranelor celulare. O găsim în uleiurile vegetale de soia, porumb, rapiță, măsline și floarea-soarelui; de asemenea, într-o concentrație mai mică, în legumele verzi, precum spanacul, și în fructele oleaginoase, cum sunt nucile și migdalele.

Vitamina C are o contribuție antioxidantă importantă, permițând îndeosebi regenerarea vitaminei E. Ea stimulează sinteza fibrelor de colagen pentru o mai bună elasticitate a pielii.

Se găsește în fructe și legume, în principal citrice: grapefruit, portocale, lămâi, mandarine, ca și în numeroase vegetale, ca broccoli sau pătrunjel.

Provitamina A, betacarotenul exercită deopotrivă un rol antioxidant activ. Previne degradarea matricei pielii, fapt pentru care este în mod curent utilizat în produsele cosmetice.

Bogate în betacaroten sunt legumele colorate, ca tomatele și carotele, legumele verzi, ca hasmațuchi, pătrunjelul, spanacul, salata, precum și fructele colorate: pepenele galben, caisele, piersicile, mango și mandarinele.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *