Faci sport? Ține cont de următoarele sfaturi (1)

fitn

loading...

Pentru a avea corpul pe care ți-l dorești, practicarea regulată a sportului este una din condițiile necesare (dar nu suficiente).

Când faci sală, alergi sau practici diverse sporturi, apar și o serie de probleme a căror rezolvare v-o prezentăm în cele ce urmează:

Cârcei după exerciții

Dacă ești predispusă la cârcei când faci exerciții, mănâncă ceva sărat, de exemplu biscuiți crocanți, și bea un pahar de apă înainte și după antrenament. S-ar putea să ai și o lipsă de potasiu. Mănâncă o banană pe zi.

Piele uscată, fără loțiune

Să presupunem că ești la sală și nu ai deloc loțiune de corp. Intră la duș și spală-te cu balsam, nu cu săpun. Clătește-te și vezi cât de mătăsoasă îți vei simți pielea.

Foarte tensionată

Încearcă să faci sport cu cel puțin două ore înainte de a merge la culcare. Dacă te simți agitată și ai dureri prea mari, ca să adormi, fă o baie caldă, în care ai turnat o cană sau două de săruri Epsom, un sfert de cană de bicarbonat de sodiu cu efect liniștitor și ulei de baie relaxant de lavandă. Respiră adânc, destinde-te și vei dormi ca un prunc.

Crăpăturile

Picioarele duc povara a aproximativ 9 000 de pași în fiecare zi, ceea ce poate fi deosebit de dur pentru călcâie, mai ales dacă ești supraponderală sau dacă ești alergătoare. Ca să înmoi călcâiele crăpate, aplică o mască facială hidratantă. Acoperă-le o oră sau două cu șosete subțiri de bumbac. Dacă este nevoie, repetă mai multe zile la rând.

Sursa: Rona Berg, Rețete de frumusețe rapide și eficiente            Foto: www.trimmedandtoned.com

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *