Crize de bilă sau de rinichi? Iată cum le poți trata
Crizele de bilă și de rinichi îți pot da mari bătăi de cap și sunt foarte dureroase. Le poți preveni și alina cu ajutorul remediilor din natură. Ai la îndemână câteva plante vindecătoare.
Păpădia stimulează ficatul
Păpădia este indicată în colica biliară. Este eficientă în drenarea hepatică și pentru eliberarea bilei în circuitul digestiv. Păpădia se poate folosi sub formă de infuzie, care se prepară din două lingurițe de plantă uscată la o cană de apă. Se beau două-trei căni pe zi.
Mătasea de porumb elimină pietrele
Dacă vrei să liniștești durerile provocate de eliminarea pietrelor la rinichi, prepară o infuzie dintr-o linguriță de mătase de porumb la o cană de apă. Bea o cană cu ceai dimineața, cu o oră înainte de masă.
Mărarul, împotriva inflamațiilor
Folosit pentru tratarea inflamațiilor, a durerii și ca sedativ, mărarul stimulează activitatea rinichilor. Pentru rezultate garantate, fă o infuzie dintr-o mână de plante la un litru de apă și bea câte o jumătate de pahar de trei ori pe zi, înainte de masă.
Rostopasca alină crizele de bilă
Rostopasca este utilă contra crizelor de bilă, deoarece calmează durerile date de contracțiile vezicii biliare. Folosește infuzia preparată din trei grame de frunze uscate la o cană de apă. Se bea treptat în decursul unei zile, cu un sfert de oră înainte de masă.
Merișorul are efect diuretic
Ceaiul de merișor este numit de specialiști „doctorul rinichilor”. El este recunoscut peste tot în lume datorită efectului său diuretic. Decoctul se prepară dintr-o linguriță de frunze la o cană cu 200 ml de apă. Trebuie să consumi două căni cu decoct pe zi.
Sursa: Click pentru femei Foto: adevarul.ro