Nu pune accent doar pe corp. Fă zilnic exerciții de fitness pentru ten

gimnastica faciala

loading...

Nepuși la treabă prea des, și obrajii pot da semne de sedentarism. Cum rezolvi problema? Cu puțină gimnastică facială!

Cu timpul, gravitația neiertătoare trage de fălcuțe, coboară pleoapele și colțurile gurii, iar de acolo ne vin aerul flasc, mina tristă și lipsa de tonus la nivelul pomeților și frunții. Iată câteva exerciții pentru fermitate, care te ajută să-ți menții tenul în formă stimulând circulația sangvină și păstrând elasticitatea celor 34 de mușchi ai feței.

Înainte de orice, prinde-ți părul, ca să nu te incomodeze, și fă-i tenului „încălzirea” printr-un masaj delicat cu o cremă hidratantă.

Contra ridurilor de pe frunte, ridică sprâncenele ca atunci când te miri, rămâi așa trei secunde și apoi relaxează. Repetă mișcarea de 20 de ori.

Pentru pleoape ferme, închide ochii strâns timp de două secunde, apoi deschide-i. Fă asta de zece ori.

În regiunea gurii, sunt concentrați cei mai mulți mușchi din zona feței. Iată cum îi antrenezi: umflă obrajii, numără până la zece și elimină aerul brusc! Pronunță într-un ritm lent vocalele a, e, i, o, u de câteva ori, apoi deschide gura ca pentru un căscat.

Bărbia dublă o elimini împingând maxilarul inferior înainte și încercând să-ți atingi nasul cu buza de jos. N-o să reușești, dar încercarea e un excelent exercițiu contra „gușiței”. Fă mișcarea zilnic, de 10-15 ori!

Forțează-te să zâmbești larg, chiar dacă nu-ți vine! Pe lângă faptul că-ți vei tonifica obrajii, psihologii susțin că exercițiul îți induce o stare bună și te relaxează mental.

Încheie sesiunea de fitness facial cu puțin masaj care va detensiona mușchii și va revigora țesuturile: ciupește ușor toate zonele feței, apoi mângâie obrajii cu mișcări line, de jos în sus. Cu buricele degetelor, masează delicat buzele și pielea din jurul gurii, apoi aripile nasului și fruntea, din centru către tâmple.

Sursa: Sănătatea de azi                                             Foto: jurnalul.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *