Un preparat la modă în acest sezon. Salată de ton cu roșii și ceapă
Este inutil să mai precizăm cât de sănătoasă și cât de benefică este o salată pentru organism.
Astăzi vă prezentăm salata de ton cu roșii și ceapă, foarte consumată în restaurantele europene.
Ingrediente necesare:
500 g ton în ulei vegetal
7 roșii medii
2 cepe roșii mari
200 g măsline
1 lingura pastă de măsline
zeama de la o lămâie
2 linguri oțet balsamic
1 lingură zahăr
1 lingură ulei de măsline
1 lingură vin roșu
sare grunjoasă
piper negru
1 legatură pătrunjel verde
1 rădăcină pătrunjel
Mod de preparare:
Se desfac conservele, se scot bucățile de ton cu atenție să nu se zdrobească și se pun în sită să se scurgă de ulei. Se stropesc cu zeamă de lămâie ca să nu-și schimbe culoarea.
Separat, se prepară sosul sau vinegreta.
Se pun într-un bol următoarele ingrediente: sarea, zahărul, vinul roșu, oțetul balsamic, piperul, uleiul, rădăcina de pătrunjel rasă pe răzătoarea mică și pasta de măsline.
Se bat bine și apoi se lasă câteva minute la rece.
Se curăță ceapa și roșiile, se spală și se taie felii sau rondele fine.
Se presară sare amestecându-se ușor să nu se strice.
Măslinele se taie felii și se presară printre bucățile de ton.
Peste ton, se pun roșiile și ceapa, se toarnă sosul și, la sfârșit, se adaugă pătrunjelul tăiat.
Cu ajutorul a două palete de plastic se amestecă și apoi se servește cu crutoane aromate.
Sursa: retete.unica.ro