Dacă nu ai întâlnire, încearc-o. Salată cu pastramă, garnisită cu usturoi
E delicioasă, dar conține și ceapă, dar și usturoi, așa că e bine să o savurezi dacă nu ai întâlnire, sau dacă… o consumați amândoi.
Ingrediente necesare:
200 g pastramă de vită afumată
100 g frunze de rucola sau salată verde
4 fire de ceapă verde
3-4 roșii cherry
pătrunjel verde
Pentru maioneza de usturoi:
3 căței de usturoi
4 linguri ulei
3 linguri smântână
1/2 lămâie
sare
piper
Mod de preparare:
Se spală frunzele de salată foarte bine, se scurg și se așază într-o salatieră mare.
Se adaugă roșiile tăiate în patru, ceapa tăiată rondele, pătrunjelul tocat mărunt și felii subțiri de lămâie.
Separat, se zdrobesc cățeii de usturoi, se adaugă sare și piper, după gust, și se freacă cu uleiul turnat treptat ca la maioneză, până se formează o cremă. La sfârșit se adaugă smântâna și se omogenizează.
Se servește salata garnisită cu pastrama tăiată bastonașe subțiri și cu maioneză de usturoi.
Opțional se pot adăuga și alte ingrediente: castraveți, brânză telemea, etc.