Orgasmul. Ce trebuie să știi despre plăcerea maximă a femeii
Orgasmul, acest amestec între plăcere și sentimente, pe care femeile și-l doresc, iar bărbații își dau silința să-l ofere, a iscat multe controverse. Iată ce ar trebui să știi:
Prezervativul nu scade plăcerea
Acum treizeci de ani prezervativele erau fabricate dintr-un cauciuc gros și puteau fi o piedică pentru orgasm. Noile prezervative sunt fine și lubrifiate. Pentru alergici la latex, există și prezervative hipoalergene.
Mărimea nu contează
Mărimea este doar un mit cu originea în Grecia Antică, unde acest lucru conta. Nu mărirea penisului este importantă pentru atingerea orgasmului, ci stilul de a face dragoste. Pentru femei, a face dragoste presupune ceva mai mult decât un masaj al corpului și adoptarea unor poziții incitante. Punctul G este situat doar la câțiva centimetri de intrarea în vagin, deci poate fi stimulat fără probleme.
Depinde de preferințe
Unele femei se simt satisfăcute cu orgasm vaginal, altele cu cel clitoridian. Statisticile arată că peste 75% dintre femei au nevoie de o stimulare clitoridiană pentru a atinge orgasmul. Ceea ce este normal, confirmă medicii, clitorisul este o zonă cu mii de terminații nervoase. Totuși, fiecare femeie are punctele ei erogene, nu există o rețetă universal valabilă.
Punctul G nu este cel mai sensibil
Controversatul punct se află la 4-8 cm în interiorul vaginului. Doar 10% dintre femei ating orgasmul prin stimularea lui. Poate și din cauză că acesta e mai puțin sensibil decât clitorisul.
Orgasm multiplu? Învață să-l ai!
Teoretic, orice femeie poate avea mai multe orgasme unul după altul în timpul unui act sexual, adică un orgasm multiplu. Practic, doar 10% au confirmat acest lucru. Poate că toate femeile au această capacitate, rămâne doar să descoperi cum anume trebuie procedat ca să le și ai.
Există plăcere și fără orgasm
Multe femei simt plăcere în timpul actului sexual, fără a ajunge la orgasm. Altele, deși ating orgasmul, nu sunt mulțumite de viața lor sexuală. Plăcerea este o emoție pe care o putem trăi în diverse momente, nu doar atunci când facem dragoste.
Sincronizarea înseamnă practică
Ce-i drept, orgasmul simultan este ceva la care multe dintre noi visăm. Dar să gândești că atât este suficient pentru ca o relație să fie perfectă este total greșit. A te sincroniza în plăcere cu partenerul, a fi pe aceeași lungime de undă înseamnă mai mult decât a avea un orgasm simultan, de aceea la această „performanță” cuplurile ajung după o anumită perioadă de conviețuire.
Sursa: Revista Click pentru femei
Sursa foto: femina.in