Acneea la vârsta de 30 de ani. Remedii pentru coșurile rebele

acnee

loading...

Coșuri la 30 de ani? Acneea la vârsta adultă poate reprezenta un șoc, mai ales atunci când crezi că ai depășit, în sfârșit, chinurile adolescenței. Ei bine, nimic nu zgândăre mai bine netrebnicele glande sebacee decât stresul. Pentru adolescenți, acneea se localizează de obicei în zona T, dar acneea adultă se adună în jurul gurii și al bărbiei. Iată care sunt cele mai obișnuite tratamente pentru erupțiile minore. Unele au nevoie de o rețetă medicală, altele nu. De obicei, acneea moderată poate fi ținută sub control cu un regim constant de purificare, inclusiv cu medicație locală și un tratament cosmetic ocazional (la fiecare șase săptămâni). Dacă suferi de o formă severă de acnee, consultă un dermatolog.

Loțiunile demachiante pe bază de acid salicilic și tratamentele pentru pete disponibile fără rețetă deschid porii, vindecând coșurile.

Uleiul de arbore de ceai omoară bacteria care cauzează acneea și usucă totodată coșurile.

Cremele pe bază de acid glicolic sau peelingurile chimice exfoliază straturile superioare ale pielii, îndepărtând celulele de piele moartă și sebumul în exces, cât și punctele negre.

Retinoizii (derivate ale vitaminei A), ca Differin, Tazorac, tretinoina și Avita, normalizează pierderea celulelor pielii, dar pot cauza uscarea, roșeața și exfolierea. Pot fi riscante pentru femeile gravide.

Antibioticele topice, cum sunt clindamicina (Cleocin) sau sulfonamida (Klaron), omoară bacteriile.

Sursa: Rona Berg, Rețete de frumusețe

Sursa foto: kfetele.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *