Ai antecedente în familie? Câteva sfaturi pentru a evita diabetul!
Creșterea în greutate și surplusul de celule grase favorizează rezistența la insulină, hormon care echilibrează nivelul glicemiei. După 40 de ani, kilogramele sunt foarte greu de dat jos, așa că nu le permite să se acumuleze. Nu uita că persoanele supraponderale au un risc cu 50% mai mare să dezvolte diabet!
Alimente salvatoare
Înainte de felul principal, mănâncă o supă din legume! Îți va umple stomacul și îți va tăia foamea.
Mănâncă o bucată de carne slabă sau de pește cu garnitură de legume, nu invers – adică nu o bucată mare de carne și doar o lingură de legume!
Consumă zilnic cereale și legume verzi! Prin conținutul lor bogat de fibre, sunt sățioase și îți favorizează digestia.
Alege cu atenție grăsimile – uleiul de măsline are acțiune antiinflamatoare și scade riscul de a dezvolta rezistență la insulină!
Crește consumul de omega 3 mâncând mai mult pește gras și semințe de in! Omega 3 ameliorează răspunsul organelor la insulină.
Înlocuiește cerealele de la micul dejun cu fulgi de ovăz! Aceștia nu au adaos de zahăr și sunt săraci în calorii.
Mizează pe condimente! Sunt savuroase și te ajută să reglezi nivelul glicemiei. Din această categorie, fac parte scorțișoara, cimbrul și piperul negru.
Sursa foto: aflacum.ro