Un remediu simplu și eficient. Mesteacănul are grijă de rinichii tăi

decoct mesteacan

loading...

Arbore cu nenumărate proprietăți medicinale, mesteacănul este un remediu eficient mai ales în tratarea afecțiunilor rinichilor. În acest scop sunt folosite frunzele și scoarța.

Are proprietăți diuretice, depurative, este un bun antiseptic, antiinflamator și antibacterian, de aceea tratamentele pe bază de mesteacăn sunt foarte utile în afecțiunile rinichilor. În frunzele acestui arbore se găsește o cantitate importantă de flavonoide, în timp ce scoarța conține saponine, taninuri și mucilagii.

De ajutor, în caz de nefrită

Inflamarea unuia sau a ambilor rinichi, afecțiune cunoscută ca nefrită, poate fi tratată și cu ajutorul infuziei din frunze de mesteacăn. Pui 1 lingură de frunze mărunțite la 1 cană cu apă fierbinte și lași la infuzat, 10-15 minute. Bei câte 2 căni pe zi, după mesele principale. Urmezi tratamentul cel puțin 14 zile.

Util în litiaza renală

Datorită acțiunii diuretice, scoarța de mesteacăn ajută la eliminarea de acid uric, care duce la apariția pietrelor la rinichi. De asemenea, facilitează eliminarea calculilor renali. Bei un decoct din scoarță de mesteacăn. Remediul se obține din 20 g de scoarță mărunțită, pe care o fierbi în jumătate de litru de apă. Bei câte 1 cană, de 2 ori pe zi, într-o cură de o lună.

Grăbește vindecarea infecțiilor urinare

Persoanele care suferă de infecții urinare repetate au un risc mai ridicat de afecțiuni renale. Ceaiul de mesteacăn ajută la menținerea sănătății vezicii urinare. Pentru că are efect diuretic, favorizează eliminarea toxinelor și a impurităților, prevenind astfel depunerea acestora în rinichi. Astfel, este redus riscul apariției pietrelor la rinichi. Infuzia și decoctul obținute din frunze de mesteacăn sunt eficiente în caz de cistită. Se urmează o cură de cel puțin o lună.

Sursa: Revista Click! Sănătate

Sursa foto: monitorulexpres.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *