Frecvența epilării e prea mare? Iată cum prelungești efectele epilării
Odată cu creșterea gradelor, crește și frecvența epilărilor, fie că sunt realizate acasă sau la salon. Ce ar trebui să faci astfel încât să ai o piele netedă, fără urmă de păr, mai mult timp?
Fiecare dintre noi are metoda preferată de epilare, aleasă de obicei în funcție de timpul pe care îl avem la dispoziție și de sensibilitatea la durere. Indiferent de opțiunea ta, atunci când vrei ca aceasta să fie de durată, important este să pregătești pielea înainte și după epilare.
Înainte de epilare
„Recomand efectuarea unui peeling la suprafața pielii, cu un scrub mai abraziv (să aibă granulații). În urma acestuia, pielea se înmoaie, firele de păr ies la suprafață, rădăcina devine mai vulnerabilă, înleslind smulgerea”, spune Ana Antonescu. Dacă vrei să pregătești chiar tu o soluție cu ajutorul căreia să exfoliezi pielea, alege două dintre faimoasele ingrediente și ușor de utilizat: zahărul și uleiul de măsline. Amestecă-le, aplică pasta rezultată pe piele, apoi masează ușor și clătește.
Avantaje și dezavantaje
„Spre deosebire de ceara rece/ cu benzi, odată aplicată, ceara tradițională are în primul rând rolul de a înmuia pielea și de a deschide porii. Această acțiune se datorează temperaturii ridicate la care ceara trebuie preîncălzită înainte de aplicare.
Ceara, încălzită corespunzător, ajută la dilatarea porilor, iar firul de păr iese cu ușurință, întreg, cu tot cu rădăcină”, explică Ana Antonescu, cosmeticiană. Când rezistența la durere este minimă, deci epilarea cu ceară nu este o variantă potrivită ție, o alegere indicată este crema epilatoare. Combinațiile de substanțe au evoluat de la an la an, astfel că acum există produse care acționează mai repede asupra firelor de păr, au un miros plăcut și nu irită pielea. Important este să respecți timpul de așteptare indicat pe ambalaj. Apelează la aparatul de ras doar în situațiile de urgență: deși este o metodă ultrarapidă de epilare, părul crește mai repede (însă nu și mai des, așa cum se crede), iar pielea se poate irita mai ușor.
După epilare
Dacă ți-ai propus să respecți toți pașii dedicați epilării, astfel încât efectul să fie de durată, este esențial să hidratezi pielea. Preferi variantele naturale ale produselor? Optează pentru uleiuri sau unturi de corp. Aplică uleiuri de măsline pe piele, așteaptă câteva minute, apoi clătește. Un alt remediu eficient este gelul de aloe vera, care calmează pielea, reduce iritațiile și păstrează textura pielii netedă mai mult timp.
Atenție la perioada aleasă!
Recomandat ca epilarea să aibă loc în perioada următoare menstruației, de preferat cam la o săptămână după, pentru că atunci pielea nu mai este la fel de sensibilă. În această perioadă, pielea are timp să se regenereze, să se calmeze, și devine pregătită pentru epilatul cu ceară tradițională. În nici un caz nu este bine să ne epilăm în timpul menstruației, deoarece riscul apariției iritațiilor e ridicat, în unele cazuri poate apărea chiar foliculita.
Sursa: Libertatea pentru femei
Sursa foto: divahair.ro