E important să ai o greutate normală. Persoanele slabe sunt ocolite de boli

dieta1

loading...

Vrem să slăbim pentru a arăta mai bine, însă avantajele nu se opresc aici. Dacă reușești să-ți reduci greutatea corporală cu 10-15%, scazi riscul de îmbolnăvire cu aproape 25%.

Previi diabetul

Supraponderalii prezintă un risc de 2 ori mai mare de a face diabet de tip 2, boală însoțită de diverse complicații. Cei care pierd în greutate și care reușesc să-și mențină greutatea corporală normală au mari șanse să țină diabetul departe sau să îi atenueze simptomele.

Combați artrita

Un corp mai greu înseamnă o sarcină suplimentară pentru mușchi și articulații, lucru care se agravează cu vârsta.

Slăbitul duce la o mai bună circulație a sângelui și la o flexibilitate mai mare. Acestea se reflectă pozitiv atât la nivel muscular, articular, cât și în mai buna funcționare a inimii.

Ai un somn mai bun

Blocajul căilor respiratorii superioare duce la apneea de somn. Este mai frecventă la supraponderali, din cauza căilor respiratorii hipertrofiate.

Cei ce slăbesc au un somn mai odihnitor, întrucât au un aport de oxigen mai bun.

Risc mai mic de cancer

Numeroase studii arată legătura directă dintre greutatea crescută și riscul de cancer. Conform unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, o treime din cancerele la colon, sân, rinichi și aparat digestiv sunt cauzate de excesul de kilograme. Celulele adipoase pot secreta hormoni, iar un exces de țesut adipos duce la o supraproducție hormonală care afectează sănătatea. Un studiu recent arată că riscul de cancer la sân, la femeile obeze, este cauzat de eliberarea unui exces de estrogeni la nivelul celulelor adipoase. Cercetătorii au mai arătat că femeile care au un indice de masă corporală (IMC) mai mare de 30 prezintă cu 20% mai multe riscuri de a dezvolta un cancer la sân, comparativ cu cele având valoarea IMC 25. S-a demonstrat, de asemenea, și relația directă dintre kilogramele în plus și riscul de cancer colorectal. Persoanele cu un indice de masă corporală peste 30 sunt mai susceptibile cu 41% de a dezvolta o astfel de maladie, comparativ cu indivizii care au un IMC mai mic de 25.

Sursa: Revista Click! Sănătate

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *