Nu te slăbește, dar te menține sănătoasă: Cura cu struguri

struguri

loading...

Trebuie să spunem din start că nu veți slăbi urmând o cură cu struguri pentru că aceste fructe sunt foarte bogate în zahăr, dar veți aduce reale beneficii sănătății dvs. Consumați în cantități mari, strugurii îngrașă, dar un strugure mediu pe zi nu va face ravagii siluetei! Cei mai importanți antioxidanți din struguri sunt taninul și resveratrolul, care joacă și un rol important în prevenirea infecțiilor virotice și bacteriene, stimulând sistemul imunitar. Strugurii sunt bogați în acid elagic (efect antitumoral) și quercetina (crește imunitatea, previne apariția cancerului).

Persoanele care suferă de diabet insulino-dependent sau care țin o cură de slăbire nu pot urma această cură cu struguri deoarece este mult prea bogată în zaharuri rapide. Porția corectă de struguri este de 150-200 gr pe zi (adică un strugure mediu). Dacă nu aveți probleme cu greutatea, puteți dubla cantitatea.

Strugurii aduc numeroase beneficii organismului, dar pot fi o reală capcană pentru cei care luptă cu kilogramele în plus. Este recomandat să mâncăm un strugure roșu sau negru dimineața, pe stomacul gol, în lunile august, septembrie și octombrie când sunt in sezonul lor natural. Strugurii negri au o cantitate mai mare de flavonoide (substanțe cu efect antioxidant ce combat radicalii liberi vinovați pentru problemele de sănătate). Strugurii au o puternică acțiune detoxifiantă, alcalinizantă, remineralizantă, vitalizantă tonică, antiinflamatoare.

O cură cu struguri este binevenită pentru detoxifierea organismului și vitalizare. Începeți această cură atunci când strugurii sunt foarte bine copți (finalul lunii august până în octombrie) și alegeți sortimentele care vă plac, ținând totuși cont de faptul că strugurii roșii sunt cei mai bogați în resveratrol, sursă naturală a longevității.

Proprietățile nutritive ale strugurilor

Strugurii sunt bogați în vitamina C, potasiu, fibre. Strugurii de culoare închisă sunt foarte bogați în resveratrol, un fitonutrient cheie ce se găsește în special în pielița strugurilor. Resveratrolul (care se găsește și în vinul roșu în cantități mari) are proprietăți anticancerigene și antiinflamatorii.

Ce este resveratrolul și în ce alimente îl găsim?

Resveratrolul este unul dintre cei mai puternici antioxidanți din natură. Ca să înțelegeți mai bine, vă gândiți la valoarea pe care o au vitaminele C și E în corp și betacarotenul și apoi aveți în vedere că resveratrolul este de câteva zeci de ori mai puternic. Resveratrolul se găsește în strugurii roșii și negri (în special în pielița acestora), în vinul roșu, must, dar și în afine și mure. Resveratrol scade riscul de boli cardiovasculare cu 30-50%. Crește imunitatea organismului împotriva stresului. Scade glicemia și hipertensiunea arterială. Resveratrolul scade nivelul colesterolului cu densitate mică (denumit și colesterol rău).

Poate nu știați, dar strugurii sunt cele mai cultivate fructe din întreaga lume. Desigur, nu neapărat pentru a fi consumați sub formă de fructe, ci mai degrabă pentru ce pot oferi în final: vinul mult iubit. Strugurii pot fi verzi, roșii, mov, negri, albăstrui, arămii, roz. Pielița și semințele strugurilor sunt comestibile. Deși multe persoane au impresia că semințele strugurilor nu ar trebui să fie mâncate, ei bine este o părere greșită. Semințele de struguri sunt comestibile și chiar benefice sănătății. Cu toate acestea, dacă știți că aveți o sensibilitate a intestinelor sau diverticulita (inflamația intestinelor), evitați înghițirea acestora.

Sursa: prodieta

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *