Dietă pentru a te menține în formă și a scăpa de kilograme
Cand iti pui in minte sa tii o cura de slabire, incepi sa elimini ce te ingrasa: grasimi, zaharuri, fainoase.
Apoi, iti reglezi orarul de masa si portiile. Iar de cum dau caldura si legumele proaspete in piete, curele tale de slabire se transforma in diete verzi. Pana acum, stiai ca toate legumele, fara discriminare (poate doar cartoful avea o reputatie mai proasta), te ajuta sa slabesti.
Afla ca, din punct de vedere biochimic, doar legumele “verzi” sunt cele care te spijina in demersul tau. Acestea nu contin amidon. Asadar, nu le judecam dupa culoare, ci dupa compozitia chimica.
Legume cu amidon: Cartof, mazare, fasole, sfecla, nap, linte.
Legume fara amidon: Castravete, sparanghel, telina, usturoi, ceapa, ardei, fasole verde, vanata, broccoli, conopida, praz, gulie, dovleac, varza, morcovi, ridichi, andive, salata verde, zarzavaturi, spanac, stevie, leurda.
Model de dieta
Daca te ingrijorezi la gandul ca vei abandona o asemenea dieta restrictiva, iti oferim cateva sugestii de urmat timp de o saptamana (durata recomandata):
Prima zi: combina salate cu supe de legume si sucuri.
A doua zi: consuma numai salate.
A treia zi: consuma numai supe.
A patra zi: fa o cura cu sucuri de legume verzi. (Pana la sfarsitul saptamanii, reia ciclul.)
Mananca legumele doar crude, fierte, preparate la aburi si sub forma de suc.
Pentru pregatirea mancarurilor de legume nu folosi niciun pic de grasime (prajeala de ceapa la supa sau dressing de smantana), ci potriveste gustul cu plante aromatice proaspete: busuioc, cimbru, cimbrisor, tarhon, menta, patrunjel, marar. O asemenea cura nu te scapa doar de kilogramele in plus, ci si de toxinele din organism, de problemele cu sistemul digestiv si de starea de slabiciune a organismului, acum asediat de vitamine.
Sursa: sanatate.bzi.ro